Yeni İnternet Dolandırıcılığı Uyarısı! Bu Sahte E-postayı Yanıtlamamaya Dikkat Edin

Yeni İnternet Dolandırıcılığı Uyarısı! Bu Sahte E-postayı Yanıtlamamaya Dikkat Edin

Her gün posta kutularımıza birçok dolandırıcılık e-postası geliyor. Kimlik avı olgusu sürekli olarak genişlemekle kalmıyor, aynı zamanda giderek daha karmaşık hale geliyor. Bazen bu sahte e-postalar o kadar iyi yapılıyor ki gerçekmiş gibi görünüyorlar. Bu postaları alan vatandaşlar, kişisel veya bankacılık verilerinin ifşa olması için aldatılır. Daha sonra bilgisayar korsanları verilerimizi bizden zorla para almak veya yasa dışı amaçlar için kullanır.

Ancak bu dolandırıcılıklar yalnızca e-posta yoluyla yapılmamaktadır, SMS veya WhatsApp üzerinden bile şanslarını denerler. En yaygın aldatmalar arasında dolandırıcılar tıklamak ve ardından verilerimizi girmek için insanlara bir bağlantı gönderir. Sizlerin de bu durumda her zaman mesajın göndericisini ve bağlantıda belirtilen adresi kontrol etmeye özen göstermeniz gerekmektedir. Çoğu zaman yalnızca bu iki küçük bilgiyi kontrol ederek bunun bir dolandırıcılık olduğunu hemen anlayabilirsiniz.

YENİ ÇEVRİMİÇİ DOLANDIRICILIK UYARISI, VERİ VE PARA İSTEYEN BU SAHTE POSTAYI YANITLAMAYIN!

Ancak şimdi çok ayrıntılı yeni bir kimlik avı dolandırıcılığı başladı. Bu sefer e-postanın sahte göndericisi polis gibi görünüyor. E-posta, metinde bize karşı açılmış devam eden bir soruşturma veya davanın olduğunu söyleyen mesajlar içeriyor. Fakat dolandırmak amacıyla yapılmış sahte bir e-posta ve bir aldatmacadır.

haber-ici-001.jpg

BU DURUMDA NE YAPILMALI?

Bazı kişilerin cezbedilmesi, ekteki bağlantıya tıklaması veya e-postayı yanıtlaması kolaydır. Ama bu sadece veri ve parayı gasp etmenin bir yolu. kendini polis gibi göstermeye çalışan her hangi bir bağlantıya tıklamanızı isteyen mesajlara karşı her zaman dikkatli olmanız gerekir. EGM'nin resmi web sitesine veya E-devlet üzerinden giriş yaparak adınıza olan her şeyi kontrol etmek mümkündür. Size gelen ve emin olduğunuz dolandırıcı içerikli e-postalar varsa EGM'nin resmi sitesinden bildirerek polis teşkilatının bu dolandırıcıların soruşturmasına ve tutuklamasına yardım etmiş olursunuz.

Kısacası, e-posta üzerinden kendini polis olarak göstermeye çalışan bu yeni çevrimiçi dolandırıcılık uyarısına dikkat edin. Gerçek gibi görünecek kadar iyi yapılmış e-postalara aldanmayalım. Bir süre önce, gerçekten meşru görünen sahte bir Gelir İdaresi e-postası vardı, ancak bu da başka bir dolandırıcılıktı. Hiçbir polis veya devlet kurumu bu tür iletişimleri e-posta veya mesaj yoluyla göndermez. En azından ödeme talep ederek veya kişisel verilerinizin ifşa edilmesi için.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN