'Yerli içerik platformunun kurulacağı' iddia edildi

'Yerli içerik platformunun kurulacağı' iddia edildi

egirişim Kurucusu Hilmi Öğütçü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Netflix, Gain, BluTV gibi yerli bir dijital platformun kurulduğunu iddia ederek "RTÜK lisans belgesini de gördüm, adı da belli. Bütçesi 65 milyon dolarmış. Tüm detayları bayramdan sonra paylaşacağım." dedi.

Sinema, dizi ve daha birçok farklı içeriğe ulaşabildiğimiz dijital platformlar, internet kullanımının artması nedeniyle gün geçtikçe daha popüler hâle geliyor. Öyle ki artık dünya çapında milyonlarca insan, Netflix, Disney+, HBO Max gibi platformları belli ücretler karşılığında kullanıyor.

Bunun yanı sıra da Türkiye'de yeni bir yerli içerik platformunun kurulacağı iddia edildi. Gelen haberlerde bu platformun isminin belli olduğu ve 65 milyon dolar bütçeye sahip olacağı aktarıldı. Yeni platformun TRT tarafından hazırlanan platformun olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

egirişim'in Kurucusu Hilmi Öğütçü, LinkedIn hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye’de yeni bir içerik platformunun kurulmasının planlandığını ve bütçesinin 65 milyon dolar olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz aylarda TRT Genel Müdürü, Netflix’e rakip bir platform inşa edeceklerini açıklamıştı. Bunun için de 2023 tarihi verilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN