YouTube Netflix'e rakip oluyor! Platformun adı bile belli oldu…

YouTube Netflix'e rakip oluyor! Platformun adı bile belli oldu…

YouTube; Amazon Prime, Netflix, Disney Plus gibi video akış platformlarına rakip olmaya hazırlanıyor. Şirketin kullanıcılara ücretli abonelik sağlayacağı platform için çalışmalara başlandı. Üstelik projenin başlangıcı çok uzak da değil: Platformun 2022’nin üçüncü çeyreğinde hizmete gireceği tahmin ediliyor. YouTube’un sunacağı hizmetin diğer şirketlere rakip olma ve hatta onları geçme potansiyeline sahip olduğu da kaydedildi.

Amerikan devi Google'a ait çevrimiçi video paylaşım ve sosyal medya platformu YouTube, sonunda video akış platformu sektörüne de giriyor.

Netflix, Amazon Prime, Disney Plus gibi şirketlere rakip olacağına kesin gözle bakılan platformun "Channel Store" adını verdiği abonelik hizmetini yakın zamanda kullanıcılara sunacağı belirtildi.

Yaklaşık 2 yıldır gündemde olan abonelik sisteminin 2022'nin üçüncü çeyreğinde hayata geçeceği kaydedildi.

Google duyurdu: Görüşmelere başlandı

Shiftdelete.net'te yer alan habere göre Google’ın üst kuruluşu Alphabet, eğlence sektöründe hizmet sunan şirketler ile platforma katılma konusunda görüşmelere başladığını duyurdu.

Konu hakkında açıklama yapan yetkililer, “YouTube’un yeni hizmeti olan Channel Store, akış hizmetleri için harika bir pazarlama imkanı sunacak. Çünkü izleyiciler, YouTube’da ücretsiz olarak canlı yayınların veya filmlerin fragmanlarını izledikten sonra kolay bir şekilde ücretli aboneliğini başlatacak.” dedi.

Pandemi dönemiyle birlikte başta içerik üreticiler olmak üzere eğlence sektörü hızla gelişti. 2021’de 371 milyar dolar değere sahip olan video akışı piyasası, bu yıl yaklaşık 473.4 milyar dolara yükseldi.

ABD'de kullanıma sunulacak

2022’nin üçüncü çeyreğinde hizmete gireceği tahmin edilen abonelik hizmeti, doğrudan Netflix, Amazon ve Apple gibi şirketlere rakip olacak. Analistler, video akış hizmeti sunan platformların toplamda 600 milyondan fazla abonesi olduğunu tahmin ediyor.

Bununla birlikte, YouTube’un sunacağı hizmetin diğer şirketlere şirketlere rakip olma ve hatta onları geçme potansiyeline sahip olduğu belirtiliyor. Statista’ya göre platformun dünya çapında yaklaşık 2,6 milyar kullanıcısı var.

YouTube’un planlanan hizmetinin başlangıçta ABD’de kullanıma sunulacağı, ancak küresel olarak tanıtılacağı belirtiliyor. Video akış hizmetinin dünya çapında kullanıma ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN