YouTube'a gelecek bu özellik kullanıcıları sevindirecek! Otomatik olarak bölümlere ayıracak: 'Önemli Anlar' özelliği geliyor

YouTube'a gelecek bu özellik kullanıcıları sevindirecek! Otomatik olarak bölümlere ayıracak: 'Önemli Anlar' özelliği geliyor

Popüler video izleme uygulaması YouTube'a öyle bir özellik geliyor ki... Kullanıcılar bu özelliğe bayılacak! Artık uzun videoları otomatik olarak bölümlere ayıracak! 'Önemli Anlar' isimli özelliği sayesinde gereksiz uzun videolar izlemeyeceksiniz...

YouTube, izleyicilerin uzun içerikleri tarayarak zaman kaybetmelerini önlemeyi amaçlayan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu yenilik sayesinde videoların önemli bölümleri zaman çizelgesinde gösterilecek ve kullanıcılar sadece ilgili kısımlara atlayabilecekler. "Önemli Anlar" adı verilen bu özellik, YouTube'un izleme deneyimini daha etkili hale getirmeyi hedefliyor.

ÖNEMLİ ANLAR ÖZELLİĞİ NASIL ÇALIŞACAK?

Three Indian YouTube Channels Among Most Subscribed: Forbes India - odishabytes

Önemli Anlar özelliği, videoların izleme oranı ve etkileşim gibi verilere dayanarak önemli anları otomatik olarak belirleyecek ve zaman çizelgesine işaretleyecek. Bu sayede kullanıcılar, videonun en ilginç kısımlarına kolayca erişebilecekler. Özellik şu anda akıllı TV uygulamasında ve web sitesinde kullanıma sunulmuş durumda. Kullanıcılar, videoları izlerken her önemli an için küçük resimlerden oluşan bir tablo görecek ve bu resimlere dokunarak istedikleri bölüme geçiş yapabilecekler.

YouTube, Önemli Anlar özelliğinin amacının izleyicilerin videoların en ilgi çekici bölümlerine kolayca ulaşmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Akıllı TV'de sunulmasının nedeni ise videoda gezinmenin zor olabileceği ve uzaktan kumandayla belirli bölümleri taramanın yorucu olabileceği düşüncesinden kaynaklanıyor.

Şu anda YouTube'un videolarda "Bölümler" adlı bir özelliği bulunuyor. Bu özellik, video sahiplerinin içeriği manuel olarak bölümlere ayırmasına ve izleyicilere daha iyi bir deneyim sunmasına olanak tanıyor. Önemli Anlar özelliği ise bu işlemi otomatikleştirmeyi planlıyor.

YouTube, bu yeni özelliğe hem TV hem de masaüstü sürümlerinden erişilebileceğini açıkladı. Ancak, mobil platformlara ne zaman geleceği henüz belirsizliğini koruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN