Zuckerberg bir Türk'e dava açıyor! Bakın o Türk kim?

Zuckerberg bir Türk'e dava açıyor! Bakın o Türk kim?

Mark Zuckerberg'in sahip olduğu şirketlerin çatı şirketi olan Meta, kullanıcı verilerini toplayarak depolayan Octopus şirketiyle E.A. isimli bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına dava açtığını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamada E.A.'nın 350 binden fazla Instagram hesabının bilgisini kopyaladığı iddia edildi.

Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg'ın çatı şirketi Meta, Instagram'daki kullanıcıların verilerini toplayan üçüncü taraf şirketlere veri hırsızlığı kapsamında dava açtı.

Dava açılan isimlerden birisinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu belirtilirken, adı açıklanan vatandaşın işinin ne olduğu ve davaya neden olan davranışın kanıtlarının olup olmadığı hakkında henüz bilinmiyor.

E.A. isimli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının yanı sıra Çin merkezli Octopus şirketine de dava açıldı. Meta, E.A.'nın 350 binden fazla Instagram profilinin bilgilerini klonlandığını iddia etti.

1428351.jpg

VERİ TOPLAMA İDDİASI

Meta tarafından duyurulan federal davada "Sanık" diye tabir edilen E.A.'nın 350 binden fazla Instagram kullanıcısının profillerinden veri toplamak için otomatik Instagram hesaplarını kullandığı iddia edildi.

Meta, E.A.'nın 350 binden fazla hesabın bilgilerini bot Instagram profilleriyle taradığını iddia etti.

"KİMLİK DOĞRULAMA BİLGİLERİ DE TOPLANDI"

Meta tarafından dava dosyasına yazılan yazıda Octopus'un kendi müşterilerine veri toplama araçları sattığı iddia edildi.

1424499.jpg

Octopus yazılımının ayrıca kimlik doğrulama bilgilerini dahi kopyalayabildiğini öne sürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN