Zuckerberg'e kötü haber: Face out Insta in

Zuckerberg'e kötü haber: Face out Insta in

ABD’de yapılan bir araştırma, ergenler arasında YouTube kullanımının arttığını, Facebook’unsa gerilediğini ortaya koydu. Ancak zengin ve yoksul gençler için sonuçlar farklı.

ABD’de gençlerin sosyal medya kullanım alışkanlıkları üzerine yapılan bir araştırmadan ilginç sonuçlar çıktı. Pew Araştırma Merkezi’nin ergenler arasında yürüttüğü çalışmada, YouTube kullanımının arttığı, Facebook’un ise geri planda kalmaya başladığı görüldü. Ankete göre ergenler tarafından YouTube yüzde 85, Instagram yüzde 72, Snapchat yüzde 69, Facebook yüzde 51, Twitter yüzde 32 oranında kullanılıyor. Araştırmaya katılanların yüzde 35’i en çok Snapchat’i, yüzde 32’si ise en çok YouTube’u kullandığını belirtti. Facebook’un ergenler arasındaki kullanım oranının, Pew’in 2015’teki araştırmasında yüzde 71’ken, 2018’de 20 puan gerilemesi dikkat çekti. Anketten çıkan bir başka çarpıcı sonuç ise gençlerin ailelerinin maddi durumlarıyla kullandıkları sosyal medya platformu arasındaki ilişki. Ailesinin yıllık geliri 30 bin doların altında olan gençler arasında Facebook’un kullanım oranı yüzde 70. 30 bin dolar ile 75 bin arasında yıllık geliri olan ailelerin çocukları ise yüzde 56 oranında Facebook kullanıyor. Yıllık geliri 75 bin doların üzerinde olanlar içinse bu oran yüzde 36’ya kadar düşüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN