Telegram nasıl indirilir? Sahibi kim, hangi ülkenindir?

Telegram nasıl indirilir? Sahibi kim, hangi ülkenindir?

Görüntülü ve sesli mesaj imkânı sunan Telegram, 2013 yılında kurulsa da özellikle son günlerde daha çok kullanıcıya ulaşmaya başladı. İki katmanlı şifreleme kullanılan Telegram’ın diğer mesajlaşma uygulamalarına göre daha hızlı ve daha güvenli olduğu düşünülüyor…

Mesajların kendi kendini imha etme özelliği bulunan Telegram esas olarak Whatsapp’a rakip olarak kuruldu. Rusya’nın Mark Zuckerberg’i olarak anılan Telegram’ın sahibi, 2014’te ülkesini terk etti, mesajlaşma uygulamaların berbat olduğunu düşünüyor ve bu uygulamanın asıl amacının kar elde etmek olmadığını vurguluyor…

TELEGRAM NEDİR?

Anlık olarak yazılı, sesli ve görüntülü mesaj uygulaması olan Telegram, son zamanların en popüler uygulamaları arasında yer alıyor. 2013 yılında Whatsapp’a rakip olarak kurulan uygulama, milyonları aşan kullanıcı sayısına sahip. Mobil kullanımının yanı sıra masa üstü sistemlerde de kullanılabilmesi her açıdan kullanıcıya kolaylık sağlıyor.  

TELEGRAM NASIL İNDİRİLİR?

Milyonlarca kullanıcıya hizmet veren mesajlaşma uygulaması Telegram, Android cihazlara Google Play, iOS cihazlara ise APP Store üzerinden ücretsiz şekilde indirilebiliyor. 

TELEGRAM’IN SAHİBİ KİM, HANGİ ÜLKENİNDİR?

Whatsapp’ın en büyük rakibi olan Telegram’ın kurucusu şu an 36 yaşında olan Pavel Durov’dur. 2006 yılında Facebook’a rakip olarak Vkontakte’yi kuran Pavel Durov, 2013 yılında telegram’ı kurmuştur ve çoğu zaman Rusya’nın Mark Zuckerberg’i olarak anılmaktadır.
Durov, 2014 yılında Rus hükümetinin kendisinden data istemesi üzerine ülkesini terk etmiştir. Dünyayı gezmeyi seven Telegram kurucusu aynı zamanda yetenekli bir fotoğrafçıdır. 

telegram-nasil-indirilir-sahibi-kimdir-hangi-ulkenin-1.jpg

TELEGRAM'IN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

  • Telegram’da gizli sohbet imkanı bulunmaktadır. Böylece sizin ve karşı tarafın mesajlarınızı Telegram da dahil olmak üzere kimse göremez.
  • Telegram’a kayıt olmak için telefon numarası gerekmektedir. Fakat, telefon numarası verilmeden sadece kullanıcı adı ile görüşme yapmak mümkündür. 
  • Uygulamada bulut tabanlı mesajlaşma özelliği bulunmaktadır ki bu da her platformun çok kısa süre içinde karşınıza gelmesini ve içeriklerin eşleştirilmesini sağlar. 
  • Sadece yazılı değil, sesli ve görüntülü mesaj seçenekleri de bulunmaktadır. 
  • Telegram’da mesajların belli bir süre kendi kendini imha etme özelliği bulunmaktadır.
  • Belirlenen sürenin bitimin ardından mesajlar hem alıcı hem de gönderici cihazlardan otomatik olarak sinir.
  • Kullanıcı isterse son görülme özelliğini kapatabilir. 
  • Hem mobil hem de masaüstü sistemlerde kullanılabilir. 
  • Ekran görüntüsü alındığı takdirde karşı tarafa bildirim gider. 
  • 200 üyeye kadar grup konuşması oluşturulabilir.


Telegram nedir, nasıl kullanılır? İşte Whatsapp'tan farklı özellikleri...Telegram nedir, nasıl kullanılır? İşte Whatsapp'tan farklı özellikleri...İmamoğlu'ndan İstanbullulara Telegram davetiİmamoğlu'ndan İstanbullulara Telegram daveti

Telegram’dan güldüren paylaşımTelegram’dan güldüren paylaşım

Telegram ve Signal, Türkiye'de en çok indirilen uygulamalar arasına girdiTelegram ve Signal, Türkiye'de en çok indirilen uygulamalar arasına girdiRusya'dan sosyal medya hesapları askıya alınan Trump'a çağrı: Telegram hesabı açınRusya'dan sosyal medya hesapları askıya alınan Trump'a çağrı: Telegram hesabı açın

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN