Tenten'in basılmayan kapak resmi rekor fiyata satıldı

Tenten'in basılmayan kapak resmi rekor fiyata satıldı

Tenten'in yaratıcısı Hergé'nin 1936'da resmettiği, yayınevinin çok renkli olduğu için masraflı bularak basmadığı kapak çizimi Paris'te düzenlenen açık artırmada 3,2 milyon euroya satılarak rekor kırdı.

SALİHA SULTAN | KARAR

Tenten’in yaratıcısı, Belçikalı çizer Hergé'nin çizimi Paris'teki Artcurial müzayede evinde 3,2 milyon (yaklaşık 29 milyon lira) euroya satılarak rekor kırdı.

Hergé'nin Georges Rémi adıyla imzaladığı çizimin Tenten serisinin 5'inci kitabı Mavi Lotus'un kapağı olarak tasarladığı, ancak maliyeti yükselteceği gerekçesiyle yayınevi tarafından kullanılmadığı belirtiliyor.

Sanatçının, Hint mürekkebi, guaj ve sulu boya kullanarak ürettiği çizim, çocuk muhabirin afyon kaçakçılığı çetesini yakalamak için Çin'e gittiği beşinci bölümünü, kırmızı bir ejderha ile resmediyor.

ÇİZGİ ROMANDA YENİ REKOR

Açık artırmada satılan en pahalı çizgi roman sanat eseri olarak yeni bir dünya rekoru kıran 1936 tarihli çizim, Tenten'i basan yayınevi tarafından seri üretimde maliyetli olacağı gerekçesiyle kullanılmadı.

Kapağı siyah bir ejderha ve boş bir kırmızı arka planla yeniden çizen Hergé ilk çizimi ise editörü Louis Casterman'ın yedi yaşındaki oğlu Jean-Paul'a hediye etti. Jean-Paul çizimi katlayıp çekmecesine koydu ve 1981'de Hergé'ye imzalattı. Çizim, Jean-Paul'un çocukları tarafından satışa sunuldu.

02-001.jpg

Tenten'le ilgili bir önceki rekora, 2014’te imza atıldı. Serinin Amerikalı bir hayranı 1937 ve 1958 yılları arasında basılan tüm Tenten maceralarında kullanılan orijinal mürekkep uçlu yaprak çizimlerini 2,65 milyon euroya satın almıştı.

Tenten'in 1942'de yayımlanan 'Gizemli Yıldız' adlı albümünün orijinal kapak çizimi 2015’te Belçika’da 2,5 milyon euroya satılmıştı.

ÇİZİMLERİNDE İSMİNİN BAŞ HARFLERİNİ KULLANDI

Georges Prosper Remi veya tanınan adıyla Hergé, Belçikalı çizer. Çizgi roman karakteri Tenten'in yaratıcısıdır. 1920'den başlayarak desinatörlük yapan Georges Rémi, resimlerinde imza olarak isminin baş harfleri olan 'G.R.'yi kullanıyordu.

1924 yılında imzasından sıkılarak harfleri tersine çevirdi ve ‘R.G.’ olarak kullanmaya başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN