Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği Kent, Kültür söyleşileri, online olarak gerçekleşecek

Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği Kent, Kültür söyleşileri, online olarak gerçekleşecek

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği Kent, Kültür Söyleşileri, zoom platformu üzerinden online olarak gerçekleşecek. Etkinliğin konukları ise akademisyen ve yayıncı Osman Şişman ile şair Nilgün Emre olacak.

Tepebaşı Belediyesi’nin beğeniyle takip edilen ve şehrin kültür geleneği haline gelen Kent & Kültür Söyleşileri, birbirinden önemli isimleri Eskişehirlilerle bir araya getirmeyi sürdürüyor.
Koronavirüs dolayısıyla online olarak gerçekleştirilecek söyleşinin bu ayki konukları Osman Şişman ve Nilgün Emre olacak. Koordinatörlüğünü Haydar Ergülen’in yaptığı söyleşi 24 Eylül tarihinde iki oturum halinde gerçekleşecek. “Eskişehir’de Kitap, Edebiyat ve Şiir” isimli söyleşide 19.30’da Osman Şişman, 20.15’te ise Nilgün Emre edebiyatseverler ile buluşacak. Programa katılmak isteyenler, etkinliğin QR kodunu telefonlarına okutarak söyleşiyi dinleyebilecek. Ayrıca www.tepebasi.bel.tr web adresinden duyurulacak link ile de söyleşiye ulaşılabilecek.

OSMAN ŞİŞMAN KİMDİR?

Felsefe ve tasarım eğitimi aldı. 2016’da Barış İçin Akademisyenler Bildirisi dolayısıyla ihraç edilene dek akademisyen olarak görev yaptı. 2019’da Yort Kitap’ı kurdu. Yort Kitap yoğun olarak güncel düşünce, sinema kuramı, yeni medya eleştirisi gibi alanlarda, Türkçe okurunca çoğu bilinmeyen yazarların metinlerini tercüme ediyor ve yayımlıyor.

NİLGÜN EMRE KİMDİR?

Asıl adı Emre Şahin’dir. Çocukluğunu; ilk, orta ve lise öğrenimini Zile’de tamamladı. İlk şiiri Aralık 2015’te Nif Sanat Dergisi’nde yayımlandı. Şiirleri Varlık, Natama, Akatalpa, Çevrimdışı İstanbul, Şiirden, Şiiri Özlüyorum, Tmolos Yeni E, Duvar, Orlando gibi dergi ve fanzinlerde yayımlanıyor. Şair ayrıca Veronika dergisini çıkarıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN