Kapı kapı dolaşıp öğrencilere karne dağıttı: Tepki gelince videoyu sildi...

MEB'in dağıtmadığı karneleri AK Partili başkan dağıttı. Görüntüleri sosyal medyada paylaşması tepki çekince sildi. CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, "Okul müdürü, öğrencilerinin bilgilerini AKP'ye hangi hakla veriyor?" diye sordu. Eğitim-Sen ise okul müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan'ın okulların yarı yıl tatiline girmesi sonrası Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin evlerine tek tek giderek karne dağıttığı görüntüler tepki çekti.

MEB KARNE DAĞITIMI OLMAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Kendi sosyal medya hesabından yayımlanan görüntülere gelen tepkiler sonrası Özcan videoyu sildi. Fakat AK Partili başkanın öğrencilerin karnelerini nasıl elde ettiği merak konusu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, pandemi nedeniyle bu dönem öğrencilere karne verilmeyeceğini açıklamıştı. Öğrencilere ise dönem sonu notlarını yalnızca e-okul sistemi üzerinden görebileceği duyrulmuştu.

BARIŞ YARKADAŞ: YAPTIĞI SUÇ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile "Okul müdürü, öğrencilerinin bilgilerini AKP'ye hangi hakla veriyor?" diye sordu. Yarkadaş, öğrencilerin gizli kalması gereken bilgilerini AK Parti'ye veren kişinin okul müdürü Abdullah Şenol olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: "Şenol'un makam odasına astığı fotoğrafı görünce zaten eğitim kurumlarındaki partizanlaşmanın ve 'parti devleti'nin hangi boyuta ulaştığını görüyorsunuz. Müdür Bey, öğrencilerinin bilgilerini AKP'ye hangi hakla veriyor? Yaptığı suç ama soruşturmaya uğramayacağı hatta ödüllendirileceğini biliyor ve zamanın ruhuna uygun davranıyor."

EĞİTİM-SEN: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Eğitim-Sen ise yaptığı açıklama ile Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Şenol hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Eğitim- Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, "Bu bir siyasi şovdur, skandaldır, yanlıştır. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

"PEDAGOJİK VE SOSYAL AÇIDAN DOĞRU DEĞİL"

Sarı, Eğitim-Sen olarak cemaatlerin, vakıfların okullardan uzak tutulması gerektiğini ve öğrencilerin seçmeli dersleri kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendi iradeleriyle seçmeleri gerektiğini savunduklarını hatırlatarak, "Öğrencilerin karşı karşıya bırakılması hem pedagojik açıdan hem de sosyal açıdan doğru olmamıştır. Kesinlikle karşısındayız. Ve ilgililer hakkında kesinlikle savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca okullarda notlar dahi tam anlamıyla verilmemişken, sınavlar yapılmamışken karne notların oluşması da inceleme gerektirir. Bunu da anlayabilmiş değiliz" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN