Teröristleri uzay boşluğuna mı atalım

IŞİD veya DAEŞ’le ilgili olarak dünyanın nurtopu gibi bir sorunu daha oldu: Teröristlerin ülkesizliği!

Bu yeni ve ilginç durum şöyle gelişiyor: Türkiye, terörle sahadaki etkin mücadelesi yanında istihbarî başarısı sebebiyle çok sayıda (250 civarı) teröristi de yakalıyor ve gerekli sorgulamaları yapıyor. Sayısal olarak yabancı uyruklu terörist oranı % 80 olduğunu görüyoruz.

Sonrasında yabancı uyruklu teröristlerin ülkesine haber veriliyor ve “bunları gönderiyoruz” deniyor. Fakat yabancı ülkeler birden yeni icat bir çamura yatma hacıyatmazlığı ile debelenmeye başlıyor: “Hayır, biz vatandaşımız olan o teröristleri almayız, onları vatandaşlıktan çıkartıyoruz. Bize iade edemezsiniz.”

Haydaa! Hukuk-u Düvel’de iş bu rivayet yeni çıktı.

Siz Ortadoğu’ya gönderirken vatandaşınız olanlar, terör gerekçesiyle derdest edilip size gönderilirken nasıl vatandaşlıktan çıkartıldıkları gerekçesiyle geri alınmaz?

Kendi vatandaşınıza vefanız yok anladık ama zaten minalgaraip olan Hukuk-u Düvel’i nasıl anında guguka çevirebilirsiniz? Eski dünyaya yeni ictihadı nasıl ânında tek taraflı olarak ihdâs edersiniz?

İçişleri Bakanımız haklı olarak isyanlarda.

Ve behemahâl yabancı uyruklu teröristler ülkelerine gönderilecek.

Kendi ürünleriyle yüzleşsinler bir zahmet.

Bu ülke proje atıkların depolanma merkezi değil.

Teröristleri uzaya yollayamayacağımıza göre;

Herkes evine, herkes evine!

Norveç’teki vejeteryan

Bazen düşünürsün bu bilgiyi öğrenmeseydim napacaktım, öğrendiğim iyi mi oldu kötü mü oldu. Şimdi o düşüncenin içine giriş yapıyorum içeridekilere selam.

Dünyada oluşacak herhangi bir felaket durumunda tıpkı Nuh as’ın gemiye her hayvandan birer çift alması gibi Norveçliler de dünyada kalan tek kişi için her tohumdan birer çifti ambarda saklıyorlarmış. Vallahi pes! Allah vere dünyanın başına böyle bir şey gelirse inşallah tek ben kalmam. vejeteryan biri kalsın valla ben etçiyim.

Hoca ve eşekli hikâyeler

Nasreddin Hoca’nın eşeği meddahların mendil kullanışı gibi bir anlatım aracı olarak da kullandığına değindim. Câhil,inatçı, huysuz, zevke düşkün, geveze, ezberci gibi çeşitli insan tiplerini ve her türlü akıl ve irade yoksunluğunu “eşekli hikâyeler”le eleştirdiği gibi dinî, tasavvufî ve felsefî konuları açıklamak için bile eşek mazmununu kullanır. Evet, eşek bir mazmundur adeta Nasreddin Hoca için.

Hoca, eşeğin sembolizasyonuyla “eşekliğe”; insanın halvanî ve şeytanî yanına savaş açmıştır. Bu yüzden hikâyesinde eşekle başı hoş değildir. Sürekli bir geçimsizlik, bir kavga, bir uyumsuzluk vardır Hoca ile eşeği arasında. Hak ile bâtıl, hayr ile şer, ilimle cehalet gibi uzlaşmaz zıtlıkların birer simgesi gibidirler Hoca ve eşeği.

Nasreddin Hoca’nın hem eşekle savaşını, hem de onu bir anlatım aracı, bir gösterge olarak kullanışını en iyi anlatan hikâye, birkaç çeşidi bulunan “eşeğe ters ibinme” hikâyesidir. Üstelik bunlardan biri Doğu Türkistan’da derlenmiş hikâyeler arasında bulunmakta, bir diğeri ise Hocayı Semerkand’da Semerkant Hanı’nın sarayında âlimlerle tartışır ve onları ayrınlatırken göstermektedir. (…) Şaban Abak- Tarifi Bende (Bir İslam Aydını Olarak Nasreddin Hoca)- Vadi yay.

19-11/04/ekran-resmi-2019-11-04-235544.png

Turan Kışlakçı’dan geniş açı

Gazeteci/Yazar Turan Kışlakçı içinde yaşadığımız günlerle ilgili sosyal medyada geniş açılı ve dikkat çekici yorumlar yaptı, aynen alıntılıyorum:

l Neo-kapitalizme dünyada büyük isyan... Dünyayı, baldırı çıplaklar ve yalınayaklılar yakacak... Önümüzdeki yıllar şaşırtıcı sarsıntılara ve çok büyük zorluklara gebe... Hz. Ali (RA) şöyle buyurur: “Rızkını bulamayan kimsenin kılıcını çekip insanların karşına çıkmamasına şaşarım..”

l Neo-İslamcıların tanrısı öldü... “Tanrıyı zafere zorlayanlar”, büyük bir başarısızlığa yuvarlandılar... Tarihten ders de almadılar.. İslam aleminde tüm dini cemaatler büyük sarsıntılar geçiriyor... Herkes gençlerin deizme, ateizme vb konulara kaymasından dem vuruyor.. Bu iflastır

l Toplum olarak,palyaçolara gülüneceğini kaale alınamayacağını ne zaman öğreteceğiz..palyaçoları ciddiye alır eleştirseniz, insanlar sizi anlamaz çünkü gülmeniz gereken yerde dertleniyorsunuz..Bu doğru değil..Unutmayın! Palyaçolar dünya siyasetini belirliyorsa orada sorun vardır.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum