Tevfik Özlü'den tatilcilere uyarı: Belirti olmazsa da 14 güne dikkat edin!

Tevfik Özlü'den tatilcilere uyarı: Belirti olmazsa da 14 güne dikkat edin!

Türkiye'nin dört bir yanına dağılan tatilciler geri dönüşe geçerken, sosyal mesafeyi hiçe sayan görüntüler herkesi korkuttu. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Twitter'dan tatilcileri uyardı: Herhangi bir semptomun ortaya çıkmaması, bulaşmanın olmadığı anlamına gelmeyebilir. Siz hasta olmadan da virüsü kapmış ve başkalarına bulaştırıyor olabilirsiniz.

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen vatandaşlar geri dönüşe geçerken, Bilim Kurulu üyeleri de uyarılarını bir kez daha tekrarladı. Twitter üzerinden tatilcileri uyaran Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü "Herhangi bir semptomun ortaya çıkmaması, bulaşmanın olmadığı anlamına gelmeyebilir. Siz hasta olmadan da virüsü kapmış ve başkalarına bulaştırıyor olabilirsiniz" dedi.

Özlü'nün açıklamaları şöyle:

"Bayram tatili dönüşü yurttaşlarımız 14 gün önce dikkatli olun; görebilir ve yakınlarını izlemeliler. Bu süreçte çok sayıda kişiyle temas ettiler. Kendilerine ve yakınlarına virüs bulaşmış olabilir.

Eğer koku ve tat alma duyusunda kayıp, boğaz ve baş ağrısı, ateş, öksürük, kas ve vücut ağrıları, bulantı, ishal, halsizlik, nefes darlığı gibi şikayetleri (Semptom) ortaya çıkarsa gecikmeden bir sağlık kuruluşuna başvursunlar. Erken teşhis, hem kendilerinin iyileşmesi hem de filyasyon çalışmalarının yapılıp, topluma bulaşın önlenmesi açısından çok önemli.

"BAYRAM TATİLİNİZ KÖTÜ SONLA BİTMESİN"

Herhangi bir semptomun ortaya çıkmaması, bulaşmanın olmadığı anlamına gelmeyebilir. Siz hasta olmadan da virüsü kapmış ve başkalarına bulaştırıyor olabilirsiniz. Sizden virüsü kapabilecek olan yakın çevrenizdeki dostlarınız, yakınlarınız hastalanabilir ölebilir.

Sevdiklerinize zarar vermemek ve üzülmemek için lütfen hane halkınız dışındakilerle, her koşulda 1,5 metre mesafeyi koruyun ve mutlaka usulüne uygun şekilde maske kullanın. Bayram tatiliniz kötü sonla bitmesin."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN