THK boşaldıktan AK Partili isimler atandı

THK boşaldıktan AK Partili isimler atandı

Eskişehir'den sonra Muğla'daki Türk Hava Kurumu'nda da istifalar yaşandı. Köyceğiz Şubesi'nde görevli 3 kişi toplu olarak istifa etti. Kayyum Heyeti tarafından 13 Temmuz'da şubeye gönderilen yazıda, kuruma üye olmayan 3 kişinin yönetime atandığını bildirildi. Kayyumun atadığı 3 ismin ortak noktası ise AK Parti.

Eskişehir'deki THK yönetiminin baskılar üzerine istifa etmesinin ardından benzer haber bu kez Muğla'dan geldi. Köyceğiz Şubesi'nde görevli 3 kişi toplu olarak istifa etti.

Kayyum Heyeti 13 Temmuz'da şubeye gönderdiği yazıda, kuruma üye dahi olmayan 3 kişinin yönetime atandığını bildirdi.

AK PARTİ'DEN 3 İSİM ATANDI

Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre, kayyumun atadığı 3 ismin de ortak noktası AK Parti. AK Parti Köyceğiz Belediye Başkan Yardımcısı Okan Yatkın, aynı zamanda belediye meclis üyesi olarak görev yapıyor.

Mehmet Nadi Pirci ise AK Parti'nin eski meclis üyesi. Atanan Mehmet Arslan da AK Parti'nin ilçe yöneticilerinden. Pirci ve Arslan son seçimde belediye meclis üyesi adayı olmuş, ancak kazanamamıştı.

"ÜYE OLMADAN ATAMA MÜMKÜN DEĞİL"

THK Köyceğiz Şubesi Denetleme Kurulu Üyesi Mustafa Mutlu Pekergin "THK Tüzüğü'ne göre, genel merkez herhangi bir kişiyi üye yapamıyor, üye olmadan da yönetim kurulu üyesi olmak mümkün değil. Atamalar, Anayasa'ya, Medeni Kanun'a, Dernekler Kanunu'na, THK Tüzüğü'ne aykırıdır. Yapılması gereken en kısa sürede genel kurulu toplamaktır" dedi.

21 Temmuz'da ise genel merkez müfettişi ile saymanın 'usulsüz' bir şekilde karar defterini alarak, bu 3 kişinin şube kararıyla üye yapıldığı kayıtlara geçirdiği iddia edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN