THY Euroleague'de Fenerbahçe Beko, Baskonia'yı mağlup etti: 96-76

THY Euroleague 19. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko, Baskonia'yı 96-76'lık skorla geçti. Temsilcimiz, takım halinde 29 sayı üreterek kulüp tarihi rekorunu kırdı.

THY Euroleague'de Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda İspanyol temsilcisi Baskonia'yı ağırladı. 19. hafta mücadelesine etkili başlayan Sarı-Lacivertliler, ilk çeyreği 28-18 önde kapattı. İkinci çeyrekte Fransız yıldız Nando De Colo'nun oyuna ağırlığını koymasıyla üç sayılık isabet yüzdesini yukarılara çeken Fenerbahçe Beko, devreyi önde kapattı: 51-41

Üçüncü çeyreğin tamamında etkili oyununu sürdüren temsilcimiz, 20 sayılık farkı yakaladı. Hem savunma hem de hücumda üst düzey performans sergileyen Fenerbahçeli oyuncular, hücumda doğru seçeneklerle asist sayısını yükselterek son çeyreğe 75-56'lık üstünlükle girdi. Oyun disiplininden kopmadan mücadeleye devam eden temsilcimiz, karşılaşmayı 96-76'lık üstünlükle tamamlarken rakibine karşı ikili averajı da ele geçirdi. 

KULÜP TARİHİNİN ASİST REKORU KIRILDI

Fenerbahçe Beko'da Nando De Colo 27, Jan Vesely 17 ve Lorenzo Brown 14 sayıyla oynarken De Colo karşılaşmanın MVP'si seçildi. Ayrıca Fenerbahçe Beko, takım halinde 29 asist yaparak kulüp tarihi rekorunu kırdı. Bu skorla Sarı-Lacivertliler, THY Euroleague'de galibiyet sayısını 9'a çıkarırken Baskonia ise 10. yenilgisini aldı.