TikTok, ABD yönetimine dava açıyor

TikTok, ABD yönetimine dava açıyor

ABD’de Başkanı Trump’un Tiktok’un ABD’li bir firmaya satılması için bir kararname imzalaması üzerine Tiktok’un önümüzdeki haftalarda ABD yönetime dava açmayı planladığı doğrulandı.

Casus yazılım olduğu kişilerin bilgilerini çalarak Çin hükümetine ulaştırdığı iddia edilen TikTok’un 90 gün içinde ABD’li bir firmaya satılması için Başkan Trump bir kararname imzalamıştı.

TikTok’u satın almak için Microsoft ve Oracle kıyasıya bir rekabete girerken Japonya’nın da benzer bir şekilde uygulamayı millileştirmesi bekleniyor.

Süreçle ilgili uzun süredir itidalli açıklamalar yapan TikTok tarafı ise hamle yapmaya hazırlanıyor.

Reuters’ta yer alan habere göre TikTok tarafından yapılan açıklamada, “Yasaların ihlal edilmediğinden emin olabilmek, şirketimize adil davranıldığını garanti altına alabilmek için başkanlık kararnamesini yargıya götürüyoruz” ifadeleri kullanıldı. Firma yarın resmi yasal süreci başlatıyor.

Beyaz Saray yönetimi konu hakkında bir açıklamada bulunmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN