ABD'nin 'salgın sorumlusu' coronavirüs için konuştu: Dünyaya yayılacağı kesin

ABD'nin 'salgın sorumlusu' coronavirüs için konuştu: Dünyaya yayılacağı kesin

Amerikan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) Müdürü Dr. Anthony S. Fauci, coronavirüs için, "Çok bulaşıcı ve dünya genelinde kesinlikle büyük bir salgın olacak. Ancak felaket olacak mı, bunu hep birlikte göreceğiz" dedi. Hong Kong sağlık çalışanlarının bir kısmı ise Çin ile sınırın, Coronavirüsün yayılma riskini azaltmak için tamamen kapalı olmasını talep ederek greve gitti.

KARAR.COM

Türkiye 2020'ye ekonomik sıkıntılar, komşu ülkelerdeki iç karışıklıklar ve deprem sancısıyla girmişken, Çin'den yayılan Coranavirüs haberleriyle de endişeli bir bekleyiş içine girdi. Şu ana kadar, virüs salgını nedeniyle dünya genelindeki ölüm sayısı 360'ı geçerken, süreçte yaşanacak ölüm sayısı ise net olarak kestirilemiyor. Çin'in Wuhan kentinden yayılan salgın hastalığın, birçok ülke tarafından uygulanan seyahat kısıtlamaları ve karantinalara rağmen etki alanını her geçen zaman diliminde artırmasının beklendiği ifade edildi.

20-02/03/faucijpeg.jpg

"BU SALGIN DÜNYA GENELİNE YAYILACAK"

New York Times'a konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Amerikan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) Müdürü Dr. Anthony S. Fauci, coronavirüs için, "Çok bulaşıcı ve dünya genelinde kesinlikle büyük bir salgın olacak. Ancak felaket olacak mı, bunu hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı. Son üç hafta içinde, laboratuvarda onaylanan coronavirüs vakaların sayısının, 23 ülkede 17 binin üzerinde olduğu açıklandı.

20-02/03/k1jpeg.jpg

HONG KONG'DA CORONAVİRÜS GREVİ

Salgın ile yoğun mücadele eden ülkeler arasında yer alan Hong Kong'daki binlerce hastane çalışanı, Çin ile sınırın, koronavirüsün yayılma riskini azaltmak için tamamen kapalı olmasını talep ederek greve gitti. Hong Kong sınır ötesi demiryolu ve feribot hizmetlerini askıya aldı, ancak sağlık çalışanları sınırın tamamen kapatılmasını istiyor. Hong Kong delet yetkilileri ise sınırın tamamen kapatılmasının Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiyelerine karşı çıkacağını söylüyorlar. Şu an Hong Kong'da onaylanmış 15 virüs vakası var.

CORONAVİRÜS HANGİ ÜLKELERDE GÖRÜLDÜ?

Coronavirüsün şu ana kadar görüldüğü ülkelerin listesi ise şu şekilde:

Hong Kong
Macao
Tayvan 
Tayland
ABD 
Avustralya
Singapur 
Malezya 
Güney Kore 
Japonya
Fransa 
Vietnam
Nepal 
Kanada
Kamboçya 
Sri Lanka 

CORONAVİRÜS TÜRKİYE'DE GÖRÜLDÜ MÜ? 

Dünya genelinde büyük korku yaratan coronavirüse Türkiye'de rastlanmadı. Öte yandan Türkiye, Çin'de bulunan 32'si Türk 42 kişiyi hastaneye çevrilen özel bir uçakla tahliye etti. Sağlık kontrolünde hiçbir yolcuda hastalık belirtisine rastlanmadı. 

42 yolcu, havaalalnından ambulanslarla Dr. Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yolcular burada toplam14 gün boyunca kontrol altında tutulacak.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN