TOKİ Başkanı Ömer Bulut Aksaray'da şantiye incelemesinde bulundu

TOKİ Başkanı Ömer Bulut Aksaray'da şantiye incelemesinde bulundu

Aksaray'da TOKİ tarafından 1620 dükkanın yapıldığı şantiyede inceleme yapan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ile fikir alışverişinde bulundu. Bulut, sitenin yıl sonuna doğru bitirileceğini söyledi.

TOKİ olarak ülke genelinde 890 bine yakın konut inşa ettiklerini belirten TOKİ Başkanı Ömer Bulut, bunun yanı sıra küçük ve orta ölçekli sanayi yapılarıyla birlikte hastane, stadyum gibi alanlarda çalışma yürüttüklerini dile getirdi. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Türkiye genelinde 297 TOKİ şantiyesinin olduğuna dikkat çekerek, “Yeşil alanları artırmak maksadıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın koordinasyonunda gerçekleştirdiğimiz millet bahçelerimiz, ihalelerine başlamış olduğumuz 100 bin konut, geçen yıl itibarıyla başlayıp ihalelerini tamamlama aşamasına geldiğimiz 50 bin konutla birlikte şu anda aktif olarak Türkiye genelinde 297 şantiyemiz bulunmakta. Bu şantiyelerimizde gerekli tedbirleri alarak faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Koronavirüs sebebiyle Sağlık Bakanlığımızın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ve İçişleri Bakanlığımızın yayımlamış olduğu genelgeler doğrultusunda şantiyelerimizdeki işçi sayılarını belirli bir miktar azaltarak, kendi içinde karantina önlemlerini alarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

ÖNLEMLER EŞLİĞİNDE ÇALIŞIYORUZ

Şantiyelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele çerçevesinde gerekli tüm önlemleri alarak faaliyetlerine devam ettiklerini söyleyen TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Şantiyeleri kendi evimiz gibi görüyoruz. Burada önlem alarak çalışmaya devam ediyorlar ama dışarıdan buraya herhangi bir şekilde işçi geleceği zaman aynı dışarıdan gelen kişilere uygulanan 14 günlük karantina süresinin burada uygulanarak ondan sonra eğer sağlıklıysa yeni ekibe katılması gerekiyor. Çünkü herhangi bir sağlıksız kişinin ekibe katılması, şantiyeyi tamamen karantinaya almaya sebebiyet verebilir. Tüm bu hususlara uymaları yönünde şantiyelerimize uyarılarda bulunduk. Bugün de bunları biraz denetlemeye ve arkadaşları yerinde ziyaret etmeye geldik" ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜNÜ TAMAMLADIK

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Aksaray'da TOKİ tarafından 100-500 metrekarelik 1620 dükkanın inşaatında yüzde 65 seviyelerine gelindiğini ifade ederek “İnşallah yılsonu itibarıyla esnafımıza teslim edilebilecek şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şantiyedeki görevlilere bu yönde işi planlamalarını söyledik. Burası, dükkânlar esnafa teslim edildikten sonra Aksaray için önemli bir proje olacak. Aksaray'da 50 bin konut kapsamında 500, 100 bin konut kapsamında da 962 konutumuz bulunmakta. 50 bin konutlukları ihale ettik, onların inşaatları başladı. 100 binlik konutlara da planlama ve projelendirme süreleri bittikten sonra haziran ayında inşallah başlayacağız" diye konuştu.

KISA SÜREDE BİTİRİLECEK

Belediye Başkanı Evren Dinçer ise yaptığı açıklamada, “TOKİ başkanımızı Aksaray’ımızda misafir ediyoruz. Şehrimize geldiler. TOKİ’nin yürüttüğü projeleri yerinde inceliyoruz. Hem bu faaliyetleri yerine getirirken aynı zamanda Ülkemizin içinde bulunduğu koronavirüs mücadele kapsamında şantiyelerde de denetimlerini gerçekleştiriyorlar. Aksaray’ımız için çok önemli olan sanayi sitesi projesi Aksaray’ımızda son hızıyla ediyor. Başkanımızla yerinde inceledik. Eksikliklerin giderilmesiyle ilgili şuan talimatlarını verdiler. İnşallah Aksaraylı hemşerilerimize ilerleyen zamanlarda projenin bitimiyle alakalı güzel açıklamalarımız olacak. Şehrimize 100 bin toplu konut kapsamında 962 tane konut projesi açıklandı. Belli kısmına ilişkin planlamaları gerçekleştirildi. İnşaatları şantiye süreçleri devam edecek. Aksaray’ımıza geldikleri için TOKİ Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

YENİ KONUT SAHASINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve Belediye Başkanı Evren Dinçer, daha sonra İstiklal Mahallesi’ne geçerek TOKİ’nin Aksaray’da dar gelirliler için yapacağı konut sahasında incelemelerde bulundu. Başkan Dinçer, konut alanında imar planı ve 18. madde uygulamalarının tamamlandığını açıkladı. Yapılan incelemelerden sonra Bulut, Aksaray’dan ayrıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN