TOKİ kura çekilişi ne zaman? 2020 TOKİ 100 bin sosyal konut çekiliş tarihi belli oldu

TOKİ kura çekilişi ne zaman? 2020 TOKİ 100 bin sosyal konut çekiliş tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından son dakika olarak müjdesi verilen TOKİ kura çekilişinin ne zaman yapılacağı konusu netlik kazandı. 81 ilde 2+1 ve 3+1 şeklinde yapılacak 100 bin sosyal konut için TOKİ kura çekiliş tarihi ile ilgili tüm bilgiler karar.com’da…

16 Aralık 2019 itibarıyla başlayan ve 15 Ocak 2020’de sona eren başvuruların ardından gözler TOKİ kura çekilişinin ne zaman yapılacağına çevrildi. 100 bin sosyal konut, ihtiyaç sahibi aileler için yapılacak. Peki TOKİ konut kura çekilişi ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

2020 TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yürüttüğü ‘100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi’ne toplam 1 milyon 211 bin 518 kişinin başvuruda bulunduğu belirtildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 100 bin sosyal konut için de 1 milyon 137 bin 982 başvuru alındığını belirterek, TOKİ kura çekilişinin şubat ayı içerisinde yapılacağını açıkladı.

EN ÇOK BAŞVURU ALINAN İL İSTANBUL OLDU

Mahalle kültürünün yaşanacağı ve depreme dayanıklı, yatay mimari olarak inşa edilecek sosyal konutlara vatandaşlar yoğun ilgili gösterdi. Başvuruların e-Devlet üzerinden ve anlaşmalı bankaların yetkili şubeleri vesilesiyle kabul edildiği kampanyaya toplam 1 milyon 211 bin 518 başvuru alındı.

Projeye en çok başvuru İstanbul'dan gelirken, kentte toplamda 375 bin 953 başvuru geldi. Gaziantep'ten 69 bin 686, İzmir'den 75 bin 288, Ankara'dan 18 bin 38 ve Bursa'dan 56 bin 142 kişi başvuru yaptı.

20-01/21/toki.jpg

1) "En Az yüzde 40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının yüzde 5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü zaman kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile beraber kuraya tabi tutulacaktır.

2) Harp ve Vazife Malulleri, Şehit Aileleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının yüzde 10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü hâllerde kura ile hak sahipleri tespit edilebilecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

1. Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 iş gününün ardından Başvuru yapılan Bankanın yetkili Şube'lerinden geri alabilecektir.

Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdare'ce belirlenecek tarihte "Konut Belirleme Kurası" çekilecektir.

İhale sonrası konut sayılarında azalma olması durumunda konut belirleme kurası ile birlikte ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecektir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN