Tolga Polat kimdir, kaç yaşında nereli? Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat annesi ve kardeşini öldürdü

Tolga Polat kimdir, kaç yaşında nereli? Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat annesi ve kardeşini öldürdü

Hatay Vali Yardımcısı ve Afrin’den sorumlu olan Tolga Polat, tartıştığı annesi ve avukat kardeşini silahla vurarak öldürmesinin ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Peki Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? İşte detaylar…

Adana-Aladağ, Kars-Susuz, Niğde-Çamardı Kaymakamlığı yapan Tolga Polat, Adana’daki ailesinin yanına gitti. Miras meselesinden dolayı çıkan tartışmada kardeşi Altuğ Polat ile annesi İkbal Polat’ı silahla vurarak öldürdü. Olay yerinden kaçan zanlı, daha sonra polis ekipleri tarafından gözaltına alındı…

TOLGA POLAT KİMDİR?

Vali Yardımcısı Tolga Polat, 1975’te Mersin'in Tarsus ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Adana’da bitirmesinin ardından 1992’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne giren Tolga Polat, 1996’da buradan mezun oldu. 1997’de Ankara Polatlı'daki Topçu ve Füze Okulunda askerlik görevini tamamlayan Tolga Polat, 1998’de Maliye Bakanlığının açtığı sınavı kazanarak, Adana Defterdarlığında Milli Emlak Müdürlüğünde memuriyet hayatına başladı.

2000’de İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mersin Kaymakam Adayı olan ve Mülki İdare Amirliği mesleğine başlayan Tolga Polat, Adana-Yumurtalık ve Hatay-Altınözü İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerini sürdürdü.

2003’teki Kaymakamlık Kursunu başarı ile bitirerek, kursun ardından Kars-Susuz, Adana-Aladağ, Niğde-Çamardı Kaymakamlıkları, Hatay-Yayladağı Kaymakamlığı ile Bingöl ve Erzincan Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Tolga Polat evli ve 3 çocuk babasıdır.

AVUKAT KARDEŞİNİ VE ANNESİNİ ÖLDÜRDÜ

Tartıştığı avukat kardeşi Altuğ Polat ile annesi İkbal Polat’ı tabancayla vurarak öldüren Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat’ın olayın ardından olay yerinden kaçtığı öne sürüldü. Polat, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Adana’da yaşamını sürdüren ailesinin yanına gelen Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat, miras meselesinden dolayı annesi İkbal Polat ve avukat kardeşi Altuğ Polat ile tartıştı.

Tartışmanın büyümesinin ardından Tolga Polat, kardeşi ve annesini tabanca ile vurarak öldürdü. Çevredeki vatandaşlar silah sesleri üzerine durumu ekiplere bildirdi.

Foto: DHA / Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat annesi İkbal Polat (fotoğrafta) ile avukat Altuğ Polat’ı (fotoğrafta) tabanca ile vurarak öldürdü.

GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardından Tolga Polat’ın bölgeden kaçtığı, ardından ekiplerce yakalanarak, gözaltına alındığı bildirildi.

Ölenlerin yakınları olay yerine gelerek gözyaşları döktü. Anne ve oğlun cenazesi, polis ve savcının olay yerindeki incelemesinin arkasından Adana Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. DHA ve İHA’da yer alan habere göre; cenazeler olay yerinden götürülürken anne ile oğlunun yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN