Toplanma alanı ne demek? İzmir’deki toplanma alanlarını sorgulama sayfası erişime açıldı

Toplanma alanı ne demek? İzmir’deki toplanma alanlarını sorgulama sayfası erişime açıldı

AFAD, İzmir’deki toplanma alanlarını açıkladı. Toplanma alanları, acil bir durum veya afet sonrasında halkın paniğini engellemek ve güvenli alanlar oluşuncaya kadar geçici olarak güvenlik ihtiyacını karşılayabilecek alanları temsil eder.

Her il ve ilçedeki belediyeler tarafından tespit edilen toplanma alanları, halkın güvenliğini sağlamak için belirleniyor. Bu kriterlerin arasında ise, elektrik ve suya kolay ulaşılabilirlik, tahliyenin kolay olması ve bölgedeki nüfus yoğunluğu yer alıyor. Bu illerin arasında İzmir’in de birçok ilçesinde toplanma alanları mevcut…

İZMİR’DE KAÇ TOPLANMA ALANI VAR?

İzmir’de; Aliağa’da 39, Balçova’da 15, Bayındır’da 39, Bayraklı’da 34, Bergama’da 128, Beydağ’da 35, Bornova’da 52, Buca’da 59, Çeşme’de 67, Çiğli’de 50, Dikili’de 37, Foça’da 12, Gaziemir’de 38, Güzelbahçe’de 38, Karabağlar’da 92, Karaburun’da 17, Karşıyaka’da 115, Kemalpaşa’da 148, Kınık’ta 51, Kiraz’da 64, Konak’ta 36, Menderes’te 16, Menemen’de 69, Narlıdere’de 66, Ödemiş’te 101, Seferihisar’da 15, Selçuk’ta 31, Tire’de 99, Torbalı’da 24, Urla’da 32, olmak üzere toplamda, 1619 adet afet ve acil durum toplanma alanı bulunuyor.

Toplanma alanlarının nerelerde olduğuna e-devlet üzerinden ve AFAD’ın resmi sitesinden ulaşılabiliyor.

İZMİR’DEKİ TOPLANMA ALANLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

E DEVLET ÜZERİNDEN TOPLANMA ALANLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

TOPLANMA ALANI NE DEMEK?

Yaşanan bir afetin ardından, afetten kurtulanların hayatlarına devam etmeleri, olası zararlardan korunmaları ve kayıpların en aza indirgenmesi açısından, insanların önceden belirlenmiş yerlerde bir araya gelmesini sağlayan önemli bir noktadır.

Toplanma alanı olarak genellikle pazar yerleri ve okul bahçeleri belirlenirken, aslında zannedildiği gibi her boş ya da açık alan toplanma alanı olmaya uygun nitelikte değil. Bir yerin toplanma alanı olarak seçilmesi için belirli kriterlerin bir arada olması gerekiyor. Toplanma alanlarının kontrol ve tespiti ise her ildeki belediyeler tarafından yapılıyor.

Belediyeler tarafından tespit edilen acil durum ve afet alanları, yaşanan afet veya acil durumların ardından halkın geçici olarak barınacakları yerler hazırlanana kadar, oluşabilecek paniğin önüne geçilmesi ve bilgi alışverişinin sağlıklı olarak sağlanabilmesi amacıyla insanların tehlikeye neden olabilecek yerlerden uzaklaşıp, toplanabileceği güvenli bölgeleri ifade ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, Türkiye genelinde toplamda 15 bin 984 toplanma alanı bulunuyor.

toplanma-alani-ne-demek-iste-izmirdeki-toplanma-alanlarini-sorgulama-sayfasii.jpg

TOPLANMA ALANLARININ ÖZELLİKLERİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), deprem toplanma yerlerinin belirlenmesinde

Afetin yaşandığı bölgedeki nüfus yoğunluğu,

Alanın olabildiğince yaşlıların ve engellilerin ulaşımına uygun olması

Alanın tahliye edilme ve ulaşılma kolaylığı

Alanın olabildiğince engebesiz ve düz arazilerde yer alması

Konut bölgelerine yakın ancak yapısal olan ve olmayan faktörlerden etkilenmiyor olması

Afetten kaynaklanabilecek yeni tehlikelerden uzaklığı

Elektrik, tuvalet ve su gibi temel ihtiyaçlar ve benzeri unsurların giderilebileceği yapılara yakın olmasının, önemli kriterler olduğunu vurguluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN