Toplum Bilimleri Kurulu nedir? Toplum Bilimleri Kurulu kimlerden oluşuyor?

Toplum Bilimleri Kurulu nedir? Toplum Bilimleri Kurulu kimlerden oluşuyor?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde koronavirüs (corona virüs) tedbirleri kapsamında Toplum Bilimi Kurulu kurulmasının gündemlerinde olduğunu vurguladı. Peki Toplum Bilimleri Kurulu nedir? Toplum Bilimleri Kurulu kimlerden oluşuyor? İşte detaylar…

Koronavirüsün etkilerinin artması ile birlikte alınan tedbirlerde de artış oldu. Düzenlediği basın toplantısında koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklamalar yapan Sağlık Bakanı Koca, Toplum Bilimi Kurulu kurulacağının bilgisini verdi. İşte Toplum Bilimleri Kurulu hakkında merak edilen her şey…

Fahrettin Koca koronavirüsün sadece sağlık açısından değil aynı zamanda toplumun her aşamasını ciddi oranda sarstığını dile getirdi. Bu aşamada uzmanlardan destek alınmasının son derece doğru olacağını ve Toplum Bilimleri Kurulunun kurulması gerektiğini vurguladı. Bu konuda gerekli çalışmaların yapıldığı ve çalışmalar bittikten sonra kimlerden oluştuğu ile ilgili bilginin verileceğini duyurdu. Kurulun amacının süreçle ile ilgili öngörü çalışmaları yapacağını, birey olarak nelere dikkat etmek gerektiğini ve hayatı kolaylaştıracak tekliflerde bulundu.

Yapılacak bu uygulamanın henüz dünyada ilk kez yapılan bir çalışma olduğunu bunun tüm toplum için faydalı olacağını vurguladı.

TOPLUM BİLİMLERİ KURULU KİMLERDEN OLUŞUYOR?

Toplum Bilimi Kurulu, sosyolog, psikolog, din sosyolojisi ve istatistik alanında uzman kişilerden oluşan ve toplumu ilgilendiren alanlarda çalışmalar yapacak bir kuruldur.

Geçtiğimiz günler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada ikinci biri bilim kurulunun oluşturulduğu ilan edildi.

- Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan
- Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay
- Sağlık Bakanlığı Sağlık Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan
- Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk
- İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Özer
- Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter
- Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş

Yedi üyenin yer aldığı kurul Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplantı düzenledi. Toplumu doğru yönlendirebilmek adına önemli adımlar atıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN