Toprak kaymasına akıl almaz önlem! Branda çektiler

Toprak kaymasına akıl almaz önlem! Branda çektiler

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde Tarihi Hisar Surları ve Üftade Hazretleri Türbesi'nin bulunduğu bölgede toprak kayması meydana geldi. Daha fazla toprak kaymasının yaşanmaması için bölgeye branda çekilmesi ise şaşkınlık yarattı.

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Kavaklı Mahallesi'nde Üftade Hazretleri'nin kabristanın da bulunduğu Üftade Sokak üzerinde yaklaşık 5 metrelik bir alanda toprak kayması yaşandı. Olayda can kaybı yaşanmazken, binaların alt katları kullanılamaz hale geldi.

11 BİNA BOŞALTILDI

Toprak kaymasının yaşandığı mahallede 11 bina tedbir amaçlı boşaltılırken bu binalarda yaşayan 13 kişi Beşevler'deki misafirhaneye yerleştirildi. Diğer binalarda yaşayan vatandaşlar ise geceyi akrabalarının yanında geçirdi.

aw278605-03.jpg

BRANDALI ÖNLEM!

Toprak kaymasının bulunduğu alanda çalışma yapan ekipler kaymanın olduğu alanın üzerine devasa büyüklükte bir branda çekti. Toprak kaymasının branda ile önlenmeye çalışması şaşkınlık yarattı. 

aw278605-04.jpg

Toprak kaymasının yaşandığı mahallede ekiplerin hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

aw278605-02.jpg

Binalarda hasar olup olmadığı bilirkişi raporunun ardından netlik kazanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN