Topuk ağrısı neden olur? Topuk ağrısı nasıl geçer?

Topuk ağrısı neden olur? Topuk ağrısı nasıl geçer?

Topuk ağrısı hemen hemen herkesin başına gelebilen bir rahatsızlıktır. Topuk ağrısı kişinin günlük hayatını olumsuz etkiler ve kişiye huzursuzluk hissi verir. Yapacağınız basit yöntemlerle bu ağrılarınızı hafifletebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Topuk ağrısı; yanlış ayakkabı seçiminden, ayakta fazla durmaya ya da uzun süre yürüyüşler gibi birçok nedenden kaynaklanabilir. Topuk ağrısı kişinin yaşam kalitesini etkilediği gibi birçok hastalığa da temel oluşturur. Uygulayacağınız basit yöntemlerle bu ağrılarınıza son verebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

BELİRTİLERİ

Ağrı,
Hassasiyet,
Yanma hissi,
Ayağı yere basmada güçlük,
Adım atmada zorlanma,
Ayakta uyuşukluk hissi,
Kızarıklık.

NEDENLERİ

Ayak yaralanmaları,
Ayak burkulması,
Kemikte zedelenme,
Topuk dikeni,
Romatizma,
Sinir sıkışması,
Yanlış hareket yapma,
Fazla kilo nedeniyle ayak tabanına olan baskının artması,
Hamilelik,
Gut hastalığı,
İltihaplı eklem romatizması,
Kalsiyum eksikliği,
Kemik kireçlenmesi,
Kan akışındaki dengesizlik,
Bağ dokularının hasar alması.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NASIL GEÇER?

Topuk ağrılarınız için soğuk suda ayaklarınızı bir süre bekletebilirsiniz. Soğuk su ile ayaklarınızdaki yanma ve ağrı hissi azalacaktır.

Ağrıyan bölgeye soğuk buz torbası ile uygulama yapabilirsiniz. Böylece ayağınızdaki ağrı rahatlayacaktır.

Uzun süre ayakta kalmak ya da uzun süre oturmak topuk ağrısına neden olur. Bu durumlarda ayaklarınızı uzatıp dinlendirmelisiniz. Öte yandan ayaklarınız için uygun ayakkabı seçimi yaparak topuk ağrılarınızı önleyebilirsiniz. Kişi için uygun ayakkabı ayak tabanına destek sağlayan ve topuğu rahat ettiren modellerdir.

19-12/30/topuk-agrisi.jpg

NE İYİ GELİR?

Elma sirkesi: 2 bardak su ile yardım bardak elma sirkesini kaynatıp ayaklarınızı bu suda 15 dakika bekletin. Topuk yaralanmaları sonucu meydana gelen ağrıları elma sirkesi hafifletecektir.

Epsom tuzları: Yarım bardak epsom tuzunu, 3 bardak suda seyreltin ve ayaklarınızı bu suda bir süre bekletin. Epsom tuzu ayaklardaki çeşitli rahatsızlıkları yatıştırmaya faydalıdır.

Adaçayı: 6 yaprak adaçayını ezip içerisine yarım bardak elma sirkesi ekleyip 5 dakika pişirin. Pamuk yardımıyla bu karışımdan ağrıyan bölgeye sürün. Adaçayı sayesinde ayaklarınızdaki ağrılar azalacaktır.

Zeytinyağı ve karanfil yağı: 2 yemek kaşığı zeytinyağını 1 yemek kaşığı karanfil yağı ile ısıtın ağrıyan bölgeye pamuk yardımıyla bu karışımdan sürüp bekletin. Bu uygulama ile ayaklarınızda rahatlama hissi oluşacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN