Toroslar Belediyesinde eğitim ve üretim bir arada

Toroslar Belediyesinde eğitim ve üretim bir arada

Toroslar Belediyesi'nin Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları Merkezi’nde (TORTEK) eğitim görüp el becerilerini geliştiren kadınlar, hem sosyalleşip hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Toroslar Belediyesi'nde 15 noktada ve 22 farklı branşta uzman eğitmenler eşliğinde ücretsiz verilen kurslar, her yaş grubundan vatandaşın yoğun ilgisini görüyor. Kurslara gelen kursiyerler kendilerine böyle bir imkânı sunduğu için Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür ederek memnuniyetlerini ifade ediyor.
 
Toroslar Belediyesi’nin Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren meslek edindirme kursları vatandaşlara yeni iş kapıları açıyor. Bazı kursiyerler, el emeği göz nuru ürünlerini sosyal medya üzerinden de satışa çıkartarak, ev ekonomilerine destek oluyor.

20-02/06/toroslar-belediyesi.jpg      
'FARKLI SEKTÖRLERDEKİ ARA ELEMAN İHTİYACINI KARŞILIYORUZ'

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif olmalarını sağlamak amacıyla projeler geliştirmeye devam edeceklerini belirterek, "Mesleki eğitim kurslarımız, farklı sektörlerdeki ara eleman ihtiyacını da karşılıyor" dedi.

Meslek öğrenmek isteyen özellikle ev hanımları olmak üzere tüm vatandaşları TORTEK merkezine davet eden Başkan Yılmaz, "TORTEK merkezimize gelen kursiyerler el becerilerini geliştirerek, öğrendiklerini üretime dönüştürüyorlar. Burada hem sosyalleşip hem de ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. TORTEK ile vatandaşlarımıza başarılı bir meslek yolu hazırladığımız gibi ekonomiye de vasıflı eleman yetiştirmek için önemli bir misyonu üstleniyoruz " ifadelerini kullandı.
 
20-02/06/toroslar-belediyesi2.jpg
         
'22 FARKLI BRANŞTA EĞİTİM VERİLİYOR'

TORTEK Merkezleri'nde; Kuyumculuk Teknolojisi, Gümüş Takı İşlemeciliği, Seramik ve Cam Teknolojisi, Seramik Biçimlendirme, El Sanatları Teknolojisi, Dokuma, Giyim Üretim Teknolojisi, Giyim, El Sanatları Teknolojisi, Ev Tekstili Hazırlama, Takı Yapımı ve Tasarım, Sanat ve Tasarım, Resim Sanat Eğitimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Oyun Odası, Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Kuaförlük, Kuyumculuk, İğne Oyası, Dekoratif Ahşap Süsleme, Üç Boyutlu Kağıt Rölyef kursları olmak üzere 22 farklı branşta eğitim veriliyor.

Kurslara katılmak isteyenler Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde bulunan Sosyal İşler Müdürlüğü'ne başvuru yapabilecekleri gibi 0324 223 58 89 numaralı telefondan da bilgi alabilirler.
 
 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN