Toroslar'da kar voleybolu Türkiye Şampiyonası heyecanı

Toroslar'da kar voleybolu Türkiye Şampiyonası heyecanı

Mersin'de Toroslar Belediyesi’nin 1 Şubat Cumartesi ve 2 Şubat Pazar günü olmak üzere 2 gün süren Kar Festivaline, Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası damga vurdu.

Her anlamda ilklerin belediyesi olması ve kültür, sanat, spor gibi alanlarla adından söz ettirmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Toroslar Belediyesi, bu kez de hayata geçen Kar Festivali Projesi ile Akdeniz’de ilk kez Toroslar’da yapılan Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Toroslar’ın zirvesi Arslanköy Yaylasında yapılan şampiyona ile aynı zamanda 2020 yılı Kar Voleybolu sezonunun da açılışı yapıldı.

20-02/03/toroslar-kar-festivali1.JPG

BİRİNCİ OLAN SPORCULAR ÜLKEMİZİ AVRUPA’DA TEMSİL EDECEK

Toroslar Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) işbirliğiyle düzenlenen Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası grup eleme maçlarının ardından final müsabakası ile son buldu. 6 erkek ve 6 bayan takımı olmak üzere toplam 48 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada dereceye giren sporculara ödülleri Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve festivale katılan protokol üyeleri tarafından verildi. Şampiyonada birinci olan Simge Yalçın, Bahanur Gökalp, Merve Çelebi, Yasin Baysal, Ali Cebeci, Mehmet Çıvgın ve İbrahim Çandır ise Türkiye'yi Avrupa Şampiyonasında temsil etmeye hak kazandı. Şampiyon takımlar ise 2020 yılı Nisan Ayı'nda Avusturya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılım hakkı elde etti.


Şampiyona, 1 Şubat Cumartesi günü sabah saat 11.00'de grup maçları ile başladı. 2 Şubat Pazar günü saat 09.30'da final grubu Play Off Müsabakaları ile devam eden şampiyonanın final maçları ise yine aynı gün saat 14.30 ve 16.00 saatleri arasında oynandı. Derece giren ilk dört takıma Toroslar Belediyesi'nce toplam 20 bin TL para ödülü verildi.

20-02/03/toroslar-kar-festivali2.JPG

TOROSLAR, KAR VOLEYBOLU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NA DA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

2-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 2019 Dünya Kadınlar Bocce Kupası ve Dünya Erkekler Bocce Şampiyonası’nın ardından şimdi de Kar Voleyboyu Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Toroslar Belediyesi, kentin spor merkezi haline geldi.
“Ulusal ve uluslararası anlamda düzenlenen spor faaliyetlerinde yer almaya devam edeceğiz. İlçemizin bir spor üssü olarak anılmasını istiyoruz” diyen Başkan Yılmaz, “Mersin ve çevre iller tarafından yoğun ilgi gören Kar Festivali’nin beğenilmesi bizler içim mutluluk verici. Toroslarımızın zirvesinde, eşsiz manzara eşliğinde gerçekleşen şampiyonayı binlerle birlikte izledik” ifadesini kullandı.

Uluslararası standartlarda yapılan Kar Festivali ile Mersin'de bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Yılmaz, “Ülkemizin birçok ilinden sporcuların katıldığı şampiyona ile keyifli müsabakalara tanıklık ettik. Toroslarımız bu festivalin ardından kış sporlarının merkezi haline gelsin istiyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN