Transferlerin durumu

Kötü geçen 2018-2019 sezonunu erken unutturmaya çalışan Ersun Yanal “Biz bu sene şampiyon olacağız, diğer takımlar kendi sıralamasını belirlesin” sözü ile 1 Temmuz’da başlayan ilk kampa istediği transferleri yetiştiremese de önemli oyuncuları da kadrosuna kattı. Geride bıraktığımız sezon ilk 11’de oynayan 3 oyuncusunu gönderen (Valbuena, Soldado, Mehmet Topal) kiralık olarak aldığı (Slimani, Benzia, Ayew) ve opsiyonu kullanmayan Şener, İsmail, Neustadter ile yola devam edilmeyeceği kesinleşen Sarı-Lacivertli takım, ilk transferlerini Almanya’dan yaptı. Tecrübeli santrfor Max Kruse ve Wolfsburg’un genç ismi Murat Sağlam’la anlaşan Fenerbahçe, kampın ilk gününe daha önce prensipte anlaştığı İranlı santrafor Allahyar’ı da yetiştirdi. Efsane kaptanı Emre ile sözleşme imzalayan Sarı-Lacivertli takım, gündeme getirdiği bir çok oyuncuyla ise görüşmelerini sürdürmeye devam ediyor. Transferlerin gecikmesindeki en büyük neden ise UEFA’dan beklenen haberin çıkmaması oldu. FFP gereğince oyuncu satmadan bonservisli oyuncu alınamaması da büyük etken.

‘Fener Ol’ kampanyası ile maddi durumunu biraz olsun rahatlatan, genç yıldızı Eljif Elmas’ı satıp transferde elini güçlendirmeyi hedefleyen Fenerbahçe, Wolfsburg’dan sağ bek ve orta sahada oynayabilen Murat ve Werder Bremen’de forvet arkası, zaman zaman da forvet oynayan Kruse ile yıllardır eksikliği hissedilen bölgeye nokta bir transfer yapmış oldu. Maddi sorunları çözüp ikinci bir forvet alınması Ersun hocayı daha memnun edecektir. Kruse’yi forvet arkası oynatıp, yapacağı asistler ve ceza sahası içindeki bitirici vuruşları ile geçen sezon çektiği gol sıkıntısını çözmüş olur. Mehmet Topal’la karşılıklı anlaşarak bir devri kapayan Fenerbahçe, gündemde olan Fejsa-Luiz Gustavo tercihini Brezilyalı’dan yana kullanır ise daha isabetli bir karar vermiş olabilir. Buradaki etken Brezilyalılar’ın Türkiye’de adaptasyon sürceini çabuk atlatması ve Gustavo’nun çok yönlü olması, Skertel ile hala anlaşılamaması ile bu bölgede de değerlendirme imkanı yaratır. Oyuncu ile büyük ölçüde anlaşan son dakikada hocasının gitmesine izin vermediği Kolarov gelir ise disiplin abidesi oyuncu Fenerbahçe’ye renk katacaktır. Ersun hocanın bu sezon istediği oyun şablonu yavaş yavaş oturmaya başlasa da yeni transferlerle birbirine alışmamış bir ekibe uygulatmak zor olacak gibi.

Göreve geldiğinde gençlerin önünü açacağız diyen yönetim ve teknik heyetin bu sözünün aksine geçen sezon Eljif dışında şans bulan kimse olmadı. Bu sezon Berke, Barış, Oğuz Kağan gibi gençler forma şansı bulursa hem gelecekteki kadro yapılanması hazırlanır hem de gençlik yapılanması yaşayan milli takımımıza oyuncu kazandırılmış olur. Şu anda bunun en iyi adımlarını Trabzonspor attı. UEFA kararı ve FFP’ye rağmen transferler gecikse de, gündemdeki oyuncuların alınması bu sene zevkli ve kaliteli bir Fenerbahçe izleneceğini gösterir gibi…

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum