Tren hattının tünelinin tavanında çatlak

Tren hattının tünelinin tavanında çatlak

İstanbul Halkalı'dan Edirne'ye giden konvansiyonel tren hattının tünelinin tavanında meydana gelen çatlak nedeniyle seferler durduruldu.

Yapımı hala devam eden Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Çerkezköy-Kapıkule Kesimi projesinin inşaatında, İstanbul Halkalı'dan Edirne'ye konvansiyonel trenin kullandığı tünelin tavanında çatlak meydana geldi.

3.jpg

SEFERLER DURDURULDU

Edirne yönünde Tayakadın yanındaki çatlak sebebiyle Kapıkule-Halkalı alışmakta olan tüm uluslararası seferlerin durdurulduğu belirtildi. Yapılan çalışmadan TCDD'nin de haberi olmadığı belirtildi. Kolin İnşaat'ın yapımını sürdürdüğü hızlı tren hattında oluşan çatlak ve yaşanan duruma ilişkin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nin (TCDD) tuttuğu tutanakta şu ifadelere yer verildi:

“10 Nisan 2021 tarihinde Edirne- Tayakadın arasında hızlı tren çalışmaları esnasında km 38+111 ile 39+468 arasındaki 339 metre uzunluğundaki 2 No’lu tünel üzerinde yapılan hafriyat alma çalışmalar sırasında tünel boydan boya 150 metrelik kısmı uzunlamasına olarak 3 ile 5 cm arasında çatlamıştır. 14041 tren tutulmuş ve tüneldeki sorun nedeniyle geri Edirne’ye gönderilmiştir ve yol kapatılmış....”

2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN