Türk istihbaratı, DEAŞ lideri Bağdadi'nin ablasını Suriye'de yakaladı

Türk istihbaratı, DEAŞ lideri Bağdadi'nin ablasını Suriye'de yakaladı

AFP'ye konuşan bir Türk yetkili, terör örgütü DEAŞ lideri Bağdadi'nin ablası Rasmiya Awad'ın Türk istihbaratı tarafından Suriye'de yakalandığını söyledi. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada da Rasmiya Awad'ın yakalandığı doğrulandı.

ABD tarafından geçtiğimiz hafta Suriye'de öldürülen DEAŞ lideri Ebubekir el Bağdadi'nin ablasının Türk istihbaratı tarafından yakalandığı duyuruldu.

Uluslararası haber ajansı AFP'ye konuşan üst düzey bir Türk yetkili, "Türk istihbaratı, Bağdadi'nin ablasını Suriye'de yakaladı ve bu olay istihbarat açısından bir 'altın madenidir.' Ablasının adı Rasmiya Awad ve 65 yaşında Azez kasabası yakınlarında yapılan bir operasyonla ele geçirildi" bilgilerini verdi.

Yetkili sözlerine şöyle devam etti;

"Bağdadi'nin ablasına yönelik operasyon gerçekleştiği sırada, kayınvalidesi ve beş çocuğuyla birlikteydi. Operasyonda Rasimiya Awad ile ele geçirilen kişiler devlet protokolüne uygun olarak sorgulandı.''

CUMHURBAŞKANLIĞI DOĞRULADI

Dün akşam saatlerinde düzenlenen operasyonla terör örgütü DEAŞ'in lideri Ebubekir el Bağdadi'nin ablası Rasmiya Awad'ın yakalandığı Cumhurbaşkanlığı tarafından da doğruladı.

rasmiya awad ile ilgili görsel sonucu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından duyurduğu gelişmeye ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"İdeolojisine ve kaynağına bakmaksızın Türkiye’nin terörle mücadelesi hız kesmeden devam etmektedir. Bağdadi’nin kız kardeşinin yakalanması, terörle mücadele operasyonlarımızdaki başarının bir başka örneğidir. Halkımıza terör saçmak ve bölgemizi istikrarsızlaştırmak isteyenleri adaletin önüne çıkarmadaki kararlılığımız sorgulanamaz. DEAŞ ile mücadeledeki kararlılığımıza dair Türkiye’ye yönelik birçok kara propaganda yapılmaktadır. Türkiye terörün her türüyle mücadelede başı çekmektedir. Bu konuda aynı fikirde olduğumuz ortaklarımızla kurduğumuz güçlü terörle mücadele iş birliğimizden asla şüphe edilemez.”

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN