Türkiye ile Yunanistan arasında siber savaş yaşandığı iddia edildi

Türkiye ile Yunanistan arasında siber savaş yaşandığı iddia edildi

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesinde yer alan haber göre Türk ve Yunan hackler bir siber savaş içinde.

KARAR/ALMANYA

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesinde yer alan bir habere göre Türkiye ile Yunanistan arasında bir siber savaş yaşanıyor.

Gazetenin İstanbul muhabiri Christiane Schlötzer imzalı habere göre Türkiye ve Libya arasında deniz anlaşması yapılmasından sonra Türkiye-Yunanistan arasındaki ilişkilerin donduğu ve her iki ülke hackerlerinin karşılıklı saldırılar düzenlediği belirtildi.

ATİNA PARLAMENTOSUNUN SİTESİ ÇÖKTÜ

Habere göre pazar günü Yunan Dışişleri Bakanlığı’nın ve Atina’daki parlamentonun internet sayfalarına ulaşılamadığı belirtilirken bunu Türk hacker grubu Anka Neferler Tim tarafından yaptığı bildirildi. Grubun Facebook sayfasından yapılan açıklamada Yunan istihbaratı ve Atina Borsa’sının sayfalarının da hacklendiği bildirildi.

DIŞİŞLERİNİN SİTESİNİ HACK'LEDİLERİNİ İDDİA ETTİLER

Buna karşılık olarak Yunan hacker grubu Anonymous Greece, Türk istihbaratı ve dışişleri bakanlığı internet sitelerini hacklediğini iddia etti. İki ülke hackerleri daha önce de karşılıklı olarak saldırılara düzenlemişti.

Bazı Yunan gazetelerinde iki ülke arasında son yaşanan krizler dolayısıyla bir “savaş tehlikesinden“ dahi söz ediliyor. Yunan televizyonu Skai’ye konuşan Yunan Savuna Bakanı Nikos Panagiotopolous Türkiye’nin Yunan hava sahasını 80 kere ihlal ettiğini iddia etti. Tabii bu iddia Yunanistan’ın bölgede kendisinin belirlediği hava sahası tanımına göre yapılıyor.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN