Türkiye’nin en pahalı hurdalığı

Türkiye’nin en pahalı hurdalığı

İstanbul Havalimanı’nın açılmasıyla beraber “Millet Bahçesi” olacak Atatürk Havalimanı apronunda bulunan uçuş ömrünü tamamlamış hacizli ve hurda 10 uçak akıbetini bekliyor.

Hurda ve hacizli uçakların sahiplerinin almaması halinde açık artırma usulü ile satılması planlanıyor. Bazı girişimcilerin ise “Millet Bahçesi” olacak Atatürk Havalimanı’nda hurda uçakları alarak kafe olarak dizayn edebileceği öğrenildi.  Havadan görüntülenen atıl vaziyetteki uçakların birçoğunun dış gövdelerinin döküldüğü görülüyor. Ancak içerisinde halen birçok elektronik aksam bulunuyor.

Uçakların kaldırılabilmesi için ise yasal bir düzenleme gerekiyor. Bu konuda çalışmalarını sürdüren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM), hazırladığı yönetmelikle 6 aydan fazla süreyle bekleyen hurda uçaklar için tebligat çıkarılacak. Hava aracının 30 gün içerisinde kaldırılması istenecek. Alınmayacak uçaklar da açık artırma usulü ile satılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN