Tırnak izi nasıl geçer? Tırnak izi nasıl yok olur?

Tırnak izi nasıl geçer? Tırnak izi nasıl yok olur?

Tırnak izleri zaman zaman herkesin başına gelebilen bir durumdur. Tırnak izi ciddi bir sağlık sorunu değildir ancak estetik açıdan kişiyi rahatsız eder. Bu izleri yok etmek uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle artık kolay. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Tırnak izleri yanlış yapılan bir hareket sonucu kişinin yüzünde ya da görünen bir bölgesinde oluşan çiziklerdir. Tırnak izleri ciddi bir sorun değildir ancak estetik açıdan hoş durmazlar. Kişiyi psikolojik olarak olumsuz etkileyen bu durumdan uygulayabileceğiniz basit yöntemlerle kurtulabilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

NASIL GEÇER?

Salatalık: İltihap yatıştırıcı özelliği sayesinde salatalık, yüzdeki tırnak izlerine iyi gelecektir. Salatalık dilimlerini bir süre buzdolabında soğutun ve ardından yüzünüzde bekletin.

Zeytinyağı: Ciltteki bütün sorunları giderek zeytinyağı, tırnak izlerini yok eder. Tırnak izinin olduğu bölgeye zeytinyağı sürerek bu izlerden kurtulabilirsiniz.

Buz küpleri: Buz küplerini bir beze sararak, tırnak izlerinin olduğu bölgede bir süre bekleterek bu izlerden kurtulabilirsiniz.

E vitamini yağı: Nemlendirici etkisi bilinen E vitamini yağı, ciltteki hasarlı dokuları onarır. E vitamini yağı içeren kremler kullanarak cildinizdeki tırnak izlerinden kurtulabilirsiniz.

Limon suyu: Bir limonu ortadan kesin ve tırnak izinin olduğu bölgeyi limon ile ovalayın. 15 gün boyunca bu uygulamayı yaparak tırnak izlerinden kurtulabilirsiniz.

19-12/27/tirnak-izijpgg.jpg

Karbonat: Doğal iyileştirici özelliği bilinen karbonat, tırnak izlerini yok eder. Bir miktar su ile bir miktar karbonatı macun kıvamına gelene kadar karıştırın ve ardından tırnak izlerinin olduğu bölgeye uygulayın. Bir süre bekledikten sonra durulayın.

Hint defnesi yağı: Bir miktar su ile 4 damla hint defnesi yağını karıştırarak tırnak izinin olduğu bölgeye günde 3 kez uygulayın. Hint defnesi yağının cildi iyileştirici özelliği olduğu bilinmektedir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Kuşburnu tohumu yağı: Yara izlerini yok ettiği bilinen kuşburnu tohumu yağını, tırnak izinin olduğu bölgeye uygulayabilirsiniz.

Aloe vera: İltihap yok edici ve kızarıklık önleyici etkisi bilinen aloe vera yara izlerinde de oldukça etkilidir. İster aloe vera bitkisinin jelini direkt uygulayın isterseniz de aloe vera içeren losyonlar kullanarak tırnak izlerinden kurtulabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN