Tırnak mantarı nasıl geçer? Tırnak mantarına ne iyi gelir?

Tırnak mantarı nasıl geçer? Tırnak mantarına ne iyi gelir?

Tırnak mantarı hemen hemen herkesin başına gelebilen ve çok yaygın görülen bir enfeksiyondur. Tırnak mantarı genellikle ter içerisinde kalan ayaklarda görülür. Bu rahatsızlığın yayılmasını evinizde uygulayacağınız basit malzemelerle engelleyebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Tırnak mantarı, erkeklerde daha yaygın görülen ve görüntü olarak hoş olmayan bir problemdir. Tırnak mantarı bulaşıcıdır ve tedavisi de oldukça zordur. Ancak evde uygulayacağınız basit yöntemlerle bu durumu hafifletmek mümkün. İşte tüm bilgiler…

BELİRTİLERİ

Tırnakta beyaz ve sarı çizgilerin oluşması,
Tırnağın kolayca kırılması,
Tırnağın parlaklığını yitirmesi,
Tırnağının renginin koyulaşması,
Tırnağın parçalanması,
Tırnağın şeklinin bozulması,
Tırnaktan koku gelmesi.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NEDENLERİ

Su içerisinde veya nemli bölgelerde daha çok zaman geçirmek,
Ayakların temiz ve kuru tutulmaması,
Diyabet,
Çeşitli dolaşım sorunları,
Ayakkabının ayakları terletmesi,
Spor salonu, havuz, soyunma odası gibi ortak kullanılan alanlarda çıplak ayak dolaşmak,
Bağışıklık sisteminin zayıf olması,
Tırnağın zarar görmüş olması,
Sedef hastalığı,
Tırnak mantarı olan kişinin eşyalarını kullanmak,
İlerleyen yaşlarda kan akışının azalması,
Ayakları terleten ya da havasız bırakan çoraplar giyilmesi.

19-11/28/tirnakk.jpg

NE İYİ GELİR?

Elma sirkesi: Bir kaba eşit miktarda su ve elma sirkesi koyun ve içerisine mantarlı elinizi ya da ayağınızı sokun. 15 dakikanın ardından iyice kurulanın. Elma sirkesi, mantarları yok eder ve mantarın çoğalmasını engeller.

Sarımsak: 10 diş sarımsağı ezin ve ılık suyla karıştırın. Mantarlı bölgeye bu karışımdan sürün. Dilerseniz sarımsak ve zeytinyağını karıştırıp da mantarlı bölgeye sürebilirsiniz. Doğal antibiyotik özelliği sayesinde sarımsak, mantarın oluşmasına neden olan enfeksiyonu azaltır.

Yoğurt: Mantarlı bölgeye süreceğiniz yoğurt, mantar oluşumuna neden olan enfeksiyonları engelleyecektir.

Çay ağacı yağı: Çay ağacı yağını mantarlı bölgeye gün içerisinde 3 kez sürün. Antiseptik özelliği sayesinde çay ağacı yağı mantara iyi gelecektir.

Limon suyu: İster limonun suyunu isterseniz de direkt limonu mantarlı bölgeye sürün. Limon antibiyotik özelliği sayesinde mantar tedavilerinde çok etkilidir.

Karbonat: Karbonat ve bir miktar limon suyu ile hazırlayacağınız karışımı mantarlı bölgeye sürün. Böylece mantar oluşumu engellenecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN