Trump ANTIFA’yı terörist örgüt ilan edeceğini açıkladı

Trump ANTIFA’yı terörist örgüt ilan edeceğini açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, siyahi George Floyd’un ölümü üzerine başlayan protestoları şiddete dönüştürmekle suçladığı ANTIFA grubunun terör örgütü olarak tanınacağını duyurdu.

SELÇUK ACER- KARAR

Bu arada bu isimde bir örgütün varlığı tartışılırken, Başkan Trump ülkede yaşanan en son ırkçılık ve polis şiddeti karşıtı protestolardan siyasi rant çıkarma peşinde olmakla suçlanıyor.

POLİS ŞİDDETİ GÜNDEMDE

46 yaşındaki George Floyd, önceki akşam, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca “Nefes alamıyorum” diye yalvarmıştı.

Floyd’un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı.

Eyalette acil durum ilan eden Vali Walz, bölgede polise yardımcı olmaları ve durumu kontrol altına almaları için Ulusal Muhafızları görevlendirdiğini açıklamıştı. Bir haftadır devam eden gösteriler bugün ülke genelinde de şiddetli protesto gösterilerine sahne oldu. Yüzüstü yerde kelepçeli olarak yatarken bir polis memurunun boğazına bastırdığı Floyd’un ölümü sonrasında başlayan gösterilerde, “Nefes alamıyorum” sloganları atıldı.

TRUMP: GÖSTERİCİLER EN KORKUTUCU SİLAHLARLA KARŞILANACAK

ABD’deki güvenlik güçleri protestoculara göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale etti. ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray dışındaki çitleri yıkmaları durumunda göstericilerin, “En zalim köpeklerle ve en korkutucu silahlarla” karşılaşacağını söyledi.

"ŞİDDET OLAYLARINA ANTIFA VE RADİKAL SOL GRUPLAR LİDERLİK EDİYOR"

ABD Başkanı Donald Trump, ülkenin birçok kentinde düzenlenen protesto gösterilerini eleştirdi ve olayların arkasında Antifa ve diğer radikal sol grupların olduğunu öne sürdü.

Trump, “Şiddet olaylarına ve vandallığa, masumları terörize eden, istihdamı yok eden, işletmelere zarar veren ve binaları kundaklayan Antifa ve diğer radikal sol gruplar liderlik ediyor” dedi.

Antifa (Anti-faşist ya da Anti-faşist hareketin kısaltması) sol eğilimli olarak nitelendirilebilecek bir hareket. Pek çok üyesi ırkçılık ve cinsiyetçiliğin her türüne ve Trump’ın canlandırdığını söyledikleri milliyetçilik, göçmen karşıtlığı ve Müslüman karşıtlığına güçlü bir şekilde karşı çıkıyor.

Ancak Antifa daha çok sol politikaları desteklemek yerine aşırı sağcı ideolojiyle mücadele etmeye odaklanıyor. Antifa mala zarar verme ve bazen fiziksel şiddet olmak üzere militanca protesto yöntemlerine yönelebiliyor.

Trump, daha önce yaptığı başka açıklamalarda da Antifa’yı eleştirmişti. Ağustos 2018’deki bir açıklamasında Trump, ara seçimlerde Cumhuriyetçilerin Kongre’de çoğunluğu kaybetmesi halinde şiddet olaylarının artacağını söylemiş ve Antifa’yı “şiddet dolu insanlar” olarak nitelendirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN