Trump ile İtalya Başbakanı Conte koronavirüsü görüştü

Trump ile İtalya Başbakanı Conte koronavirüsü görüştü

Trump, koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden olan İtalya'nın Başbakanı Conte ile görüştü. Görüşmeye ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada "Başkan Trump, İtalya'da yaşamını yitirenlerden dolayı Conte'ye taziyelerini bildirdi" ifadeleri kullanıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en çok etkilenen ülkelerden olan İtalya'nın Başbakanı Giuseppe Conte ile telefon görüşmesi yaptı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Trump ve Conte'nin bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

TRUMP'TAN İTALYA'YA TAZİYE

Görüşmede, iki liderin Kovid-19 salgınına ilişkin son gelişmeleri ele aldığına işaret edilen açıklamada, "Başkan Trump, İtalya'da yaşamını yitirenlerden dolayı Conte'ye taziyelerini bildirdi." ifadesi yer aldı.

Trump'ın görüşmede, virüsün yayılmasının önlenmesi ve ihtiyaç sahiplerinin gerekli tıbbi yardımı alması adına ABD'nin İtalya ve diğer Avrupalı müttefikleri ile çalışma taahhüdünü yinelediği vurgulandı.

G-7 VE G-20 İŞ BİRLİĞİ

Açıklamada, Trump ve Conte'nin salgınının kontrol altına alınması ve küresel ekonominin canlandırılması için G-7 ve G-20 de dahil olmak üzere yakın iş birliğininin sürdürülmesine ilişkin mutabık kaldıkları aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN