Trump veda konuşmasında Biden yönetimine dua etti

Trump veda konuşmasında Biden yönetimine dua etti

ABD Başkanı Donald Trump, veda konuşmasında bir sonraki yönetimin başarılı olması için dua etti. Dönemindeki başarılı icraatlerinden bahseden Trump, konuşmasında yeni ABD Başkanı Joe Biden'ın adını anmadı.

KARAR DIŞ HABERLER

Donald Trump veda konuşmasında, "Bu hafta yeni bir yönetim göreve getiriyoruz ve Amerika’yı güvenli ve müreffeh tutmada başarı olması için dua ediyoruz" dedi.

Beyaz Saray, başkanlık devir teslim töreninden bir gün önce Donald Trump’ın veda konuşması yaptığı video yayınladı. Konuşmasında yeni yönetimin başarılı olması için dua edeceğini söyleyen Donald Trump, Joe Biden’ın adını zikretmedi. Seçimde sahtekarlık olduğunu ısrarla ileri sürüp taraftarlarını Kongre Binası’na sürükleyen Donald Trump, 6 Ocak saldırılarını da ele aldı.

'SİYASİ ŞİDDETE ASLA MÜSAMAHA GÖSTERİLMEZ'

Trump veda konuşmasında, "Tüm Amerikalılar Kongre Binamıza yapılan saldırıdan dehşete düştü. Siyasi şiddet, Amerikalılar olarak değer verdiğimiz her şeye saldırıdır ve asla müsamaha gösterilemez. Şimdi, daha önce hiç olmadığı kadar, siyasi hıncımızın üzerinde ortak değerlerimiz etrafında toplanmalı ve ortak kaderimizi oluşturmalıyız" dedi.

Trump, Orta Doğu’daki ilişkileri normalleştirme çabaları da dahil, başkanlığı dönemindeki en büyük başarıları olarak gördüğü icraatlerini de dile getirdi.

Yeni bir dış savaş başlatmadığını ve Çin’e karşı sert tutum sergilediğini belirten Trump, koronavirüs salgını sırasında yavaşlayan ABD ekonomisini yeniden dirilttiğini söyledi. Donald Trump, "Zor savaşları, en çetin mücadeleleri ve en zor tercihleri üstendim. Çünkü beni bunun için seçtiniz" dedi.

'YENİ BİR HAREKETİN BAŞLANGICI'

Yeni bir hareketin daha başında olduğunu söyleyen Trump, "Herkesin sandığından daha fazlasını başardık" dedi.

4 yıllık görev sürecinde, "ABD'nin çıkarlarına hizmet etmeyen, tek taraflı küresel anlaşmalardan" çekildiğini belirten Trump, "Şimdi, NATO ülkeleri, birkaç yıl öncesine göre yüz milyarlarca dolar daha fazla ödeme yapıyor. Ortada bir adaletsizlik vardı. Tüm dünyanın masrafını biz çekiyorduk" diye konuştu. ABD'nin Paris iklim anlaşmasından çekilmesini en büyük başarılarından biri olarak niteleyen Trump’tan sonra göreve gelecek olan yeni ABD Başkanı Joe Biden’ın, görevinin ilk gününde Paris anlaşmasına yeniden katılması bekleniyor.

DEAŞ'ı yendiklerini ve Kasım Süleymani'yi öldürdüklerini anımsatan Trump, "Cesur diplomasimiz ve ilkeli realizmimiz sonucunda, Orta Doğu'da birçok tarihi barış anlaşmalarını başardık. Bu, yeni Orta Doğu'nun şafağıdır" sözlerine yer verdi.

Trump, Orta Doğu'daki ABD askerlerinin de evlerine geri getirildiğine vurgu yaparak, "Özellikle, on yıllardır yeni bir savaş başlatmayan ilk ABD başkanı olmaktan da gururluyum" açıklamasında bulundu.

Donald Trump, veda konuşması yaptığı videoyu Pazartesi günü geç saatlerde kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN