Trump'a bir darbe daha: Kaşıkçı cinayeti azil dosyasında

Trump'a bir darbe daha: Kaşıkçı cinayeti azil dosyasında

Ukrayna lideriyle telefon kayıtları ve Suriye kararı nedeniyle en ciddi azil süreciyle karşılaşan Trump'a bir darbe daha geldi. ABD Başkanı'nın damadı Kushner'in, Kaşıkçı'nın gözaltına alınması için Veliaht Prens'e yeşil ışık yaktığı ortaya çıktı.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda vahşice katledilen Cemal Kaşıkçı'nın nasıl tuzağa düşürüldüğüne dair çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddianın kaynağı ise Washington'un en büyük kils haber sitesi Spectator.com. Sitenin iddiasına göre, Ukrayna soruşturması ile zor günler geçiren ABD Başkanı Donald Trump aleyhine ifade veren 7 'önemli gizli tanık' var. Aralarında üst düzey istihbarat ve kamu görevlilerinin de olduğu bu tanıkların 4'ünün kimliği resme olmasa da biliniyor.

Bu 4 kişinin Ukrayna Başbakanı Zelensky ile Trump arasında geçtiği söylenen telefon görüşmeleri ve diğer ülkelerin liderlerine ABD Başkanı'nın kişisel siyasi çıkarları nedeniyle yaptığı baskılarla ilgili bilgiler verdiği iddia ediliyor.

YAKIN DOSTUNA PLANLARINI ANLATTI

İsmi henüz kulislere sızmayan 3 'gizli tanık' ise daha çarpıcı bilgilere sahip. İddiaya göre bu gizli tanıklar, ABD Başkanı Trump'ın damadı Jared Kushner ile Suudi Veliaht Prensi Muhemmed bin Selman arasında geçen bir telefon kaydının şahitleri. MbS ile yakın ilişkileri olan Kushner'in bu telefon görüşmesinde, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda vahşice katledilen Cemal Kaşıkçı olayını konuştuğu belirtiliyor. Siteye göre, Kaşıkçı Konsolosluğa girmeden bir kaç gün önce gerçekleşen görüşmede MbS yakın dostuna, Suud gazeteciye yakalayıp ülkesine götürme planlarını anlattı. Siteye konuşan istihbarat kaynakları bu görüşmede Kushner'in MbS'ye, Kaşıkçı'nın gözaltına alınması için yeşil ışık yaktığını da anlattı.

Aynı iki kaynağın iddiasına göre Türk İstihbarat Teşkilatı (MİT) de bu görüşme kayıtlarını elde etti. Siteye konuşan bazı kaynaklar da halen Trump hakkında Ukrayna ve azil soruşturmasını yürüten Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nin bazı üyeleri de bu bilgilere sahip.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN