Trump'tan Obama'ya koronavirüs suçlaması

Trump'tan Obama'ya koronavirüs suçlaması

Koronavirüs salgınıyla ilgili konuşma yapan ABD Başkanı Trump, yeni hastalıkların teşhisi için yapılan testleri yavaşlatan kararlar aldığı iddiasıyla eski başkan Obama'yı suçladı.

Donald Trump, yeni hastalıkların teşhisi için yapılan testleri yavaşlattığı için Obama dönemini şuçladı. Ama Cumhuriyetci senatörler ofisi ve labarotuvar derneği bu suçlamanın gerçeklik taşımadığını ifade etti.

Çarşamba günü koronavirüs salgını ile ilgili yapılan bir toplantıda konuşan Trump," Obama yönetimi testlerle ilgili ciddi zararlar taşıdığı ortaya çıkan kararlar verdi. Biz bu yanlış kararı bir kaç gün önce telafi ettik. Artık testler daha doğru ve hızlı yapılabilir halde"

Senatör Lamar Alexander'ın yardımcısı , Obama yönetiminin böyle bir yasa değişikliğine gitmediğini ifade etti. Yardımcı Taylor Haulsee, Obama yönetiminin Gıda ve İlaç İdaresi'nin tanı testlerini onaylama konusunda daha fazla gözetim/nezaret gerektiği fikrini önerdiği ve fakat bunun gerçekleşmediğini söyledi.

Haulsee, Kongre tarafından geçirilen teşhis konusuyla ilgili henüz önemli bir düzenleme reformu yapılmadığını ifade etti/söyledi.

Obama yönetimi zamanından bu değişiklikler düşünülürken Alexander, Sağlık, Eğitim, Çalışma ve Emeklilik Senato Komitesi'nin başkanlığını yapıyordu.

Halk Sağlığı Laboratuvarları Derneği'nde bulunan bir politika uzmanı, Haulsee'nin konuyla ilgili yaklaşımını kabul etti.

Derneğin baş politika sorumlusu Peter Kyriacopolous Trump'ın sözleriyle ilgili "Hangi kuraldan bahsettiğinden emin değiliz."dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN