Truva atı etkisi

Bir transferin ‘Truva atı’ olarak görülmesi ve daha da önemlisi bir Truva atı etkisi oluşturması görülmüş şey değildi. Beşiktaş taraftarı, bir Galatasaray derbisinden bu yana ‘hırsız’ diye tezahürat yaptığı Burak Yılmaz’ın Siyah-Beyazlılara transferini bir türlü kabullenmedi. Akhisar’dan sonra dün de Vodafone Park’ta ıslıklarla karşılandı yeni golcü. Alkış da vardı ama ‘Dün dündür bugün bugündür’ diyenlerin sesi azınlıktaydı. Zaten takım oyununu oturtma ve tempo problemleri yaşayan Beşiktaş’taki sorunlara bir de Burak ikilemi gelince tadı tuzu kaçtı.

Erzurumspor ligin en zayıf takımlarından biri ama gücünü bilerek oynaması onları olduklarından güçlü hale getiriyor. Beşiktaş’a karşı kazanmaları imkansıza yakın olunca 1 puana oynadılar ve başta 37 yaşındaki kaptanları Egemen olmak üzere çok iyi konsantre olup maçtan hiç kopmadılar. Hatta ikinci yarının belli bir bölümünde gole çok da yaklaştılar. Necip’in uzaklaştırmak istediği topun Dorukhan’a çarparak filelere gitmesi ise şansın Erzurumspor’a bir jestiydi.

Beşiktaş içinse asıl mesele ligin ilk yarısında olduğu gibi golü bulmaktı. Bir numaralı çare adayı Burak, üzerindeki baskının da etkisiyle o golü atacak isim olmaktan uzaktı. Asistlerin efendisi Quaresma belli bölümlerde etkindi ama belki de son kez Vodafone Park’a çıkma fikri onun skor üzerindeki sihrini yok etmişti. Lens vasat bir günündeydi. Ljajic ise istediği şutları atacak boşlukları bulamadı. Gol ise bu sezon Beşiktaş’ın en iyi çıkış yapan ismi Dorukhan’dan geldi.

Şenol Güneş ikinci yarının başında kendini iyi hissetmeyen Mirin’in yerine Mustafa Pektemek’i, ardından da Burak’ın yerine Caner’i alarak oyuna iki hamle yaptı ama oyuncularının yerlerinin değişmesi de beklenen etkiyi yapmadı. Son hamlesi yine gole yönelikti, Larin’i sahaya sürdü.

Sonuç olarak Beşiktaş, Erzurum karşısında yeterli pozisyonu ve beraberlik sayısını buldu ama 3 puan için gerekli golü üretemeyerek zirve yarışında ciddi darbe aldı. Beşiktaş’ın havası kaçtı. Eğer yeni golcü üzerinden bölünme böyle devam ederse bu bölünmüşlüğün tetiklediği sorunların altından kolay kolay kalkamaz.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum