TTB Başkanı Fincancı'dan korkutan açıklama: 5 dakikada bir insan yitiriyoruz

TTB Başkanı Fincancı'dan korkutan açıklama: 5 dakikada bir insan yitiriyoruz

Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, normalleşmenin kontrolsüz ilerlediğini belirterek "Geldiğimiz noktada 5 dakikada bir insanı yitiriyoruz, resmi rakamlara göre 273'tü, dün. 60 bine dayandı vaka sayısı, yine resmi rakamla. Yaygın test yapılmıyor halen. Risk gruplarına düzenli test yapma buna dahil haller" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve Merkez Konseyi Üyesi Deniz Erdoğdu'yu makamında kabul etti. 

Görüşmede, pandemi süreci içerisinde TTB'nin sözlerinin çok değerli olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bu değerli gözlemleri, yorumları dinlemek zorundayız. Buna bizim de ihtiyacımız var" dedi. 

"BİR SÖZÜ DAHİ SEÇEMİYORLAR"

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Türk Tabipleri Birliği'nin ne söylediğini hepimiz biliyoruz. Bilim Kurulu rehin alınmış durumda. Biz onu öyle ifade ediyoruz. Düşüncelerini özgürce ifade edemiyorlar. Bir sözcüleri dahi yok. O kadar bilim insanı normalde bir sözcü seçmesi lazım.

Bir sözcü dahi seçemiyorlar. Şimdi önlemler alındı, önlemler siyasiler tarafından açıklanıyor. Oysa, bu bir sağlık konusu, sağlık çalışanlarının bu konuda kendi düşüncelerini ifade etmeleri gerekiyor."

"5 DAKİKADA BİR İNSANI YİTİRİYORUZ"

Şebnem Korur Fincancı, normalleşmenin kontrolsüz şekilde yapıldığını belirtti ve şunları kaydetti: 

"Geldiğimiz noktada 5 dakikada bir insanı yitiriyoruz, resmi rakamlara göre 273'tü, dün. 60 bine dayandı vaka sayısı, yine resmi rakamla. Hasta sayısına bakıp zatürre oranı ile hesaplarsak 90 bine yakın vaka sayısı, ki bu yapılan sınırlı testle. Yaygın test yapılmıyor halen. Risk gruplarına düzenli test yapma buna dahil haller. Bu koşullarda ramazanı niye bekledik? Biz martta bu artışı gördüğümüz anda aslında bir takım önlemleri almak zorundaydık."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN