Tuğçe Tayfur kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte hayat hikayesi

Tuğçe Tayfur kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte hayat hikayesi

Arabesk müzik dünyasının üç büyük şarkıcısından biri olan babası Ferdi Tayfur'un izinden giden Tuğçe Tayfur, çocuk yaşlarda müzik eğitimi almaya başladı. Ferdi Tayfur ile beraber söylediği 'Huzurum Kalmadı' şarkısı, müzikseverler tarafından beğeni topladı. İşte, Tuğçe Tayfur biyografisi...

2018 yılında verdiği bir röportajda, 11 yaşına kadar oyuncu olmak istediğini dile getiren Tuğçe Tayfur, "Ben ilk müzik yapmak istediğimde babam direk bana dedi ki 'Sen kesinlikle oyuncu olmalısın' anneme gittim, annem 'kesinlikle şarkı söylemelisin' dedi. Ee ne yapacağım siz karar verin o zaman.... Babamın stüdyosuna girip ona vokal yaptıktan sonra kararımı tamamen değiştirdim. Senaryo yazıyorum, o senaryoyu hayata geçirmek istiyorum, eğer geçirebilirsem onda oynamak isterim" dedi.

Babası Ferdi Tayfur ile aynı mesleği yapmasının avantajları ve dezavantajlarından bahseden ünlü şarkıcı, "Dezavantajı sadece senin yaptığın işlerin iyi olması gerekiyor, çünkü o iyi işler yapmış ve kötü işi yok. Dolayısıyla sen de yapacağın işlerde seçici olmalısın. En büyük avantajı da ondan müziği öğrendim" sözlerini kullandı.

tugce-tayfurun-annesi-babasi-kim.jpg
Tuğçe Tayfur, Necla Nazır, Ferdi Tayfur

TUĞÇE TAYFUR'UN HAYATI

18 Mart 1988 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Tuğçe Tayfur aslen Adanalıdır. Annesi oyuncu Necla Nazır'dır, babası şarkıcı Ferdi Tayfur'dur.

İlkokulu ve ortaokulu Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki İlköğretim Okulu'nda, liseyi İstek Vakfı Kemal Atatürk Lisesi'nde okudu. Lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi İtalyanca Sanat ve Tasarım bölümünde tamamladı.

Tuğçe Tayfur, küçük yaşlarda başladığı müzik eğitimi ile piyano ve keman çalmaya başladı.

2003 yılında Ferdi Tayfur'un çıkardığı 'Durun Ayaklarım' adlı albümünde 'Evde Yoktun' şarkısının sözlerini yazdı ve bestesini yaptı.

Ferdi Tayfur'un 2003 yılındaki 'Ah Akşamlar', 2004 yılındaki 'Elim Kolum Bağlı' ve 'Bekle Beni', 2006 yılındaki 'Denedim Vallahi' şarkılarında vokallik yaptı.

2010 yılında arkadaşlarıyla kurduğu 'Joker' adlı müzik grubunda solistlik olarak yer aldı.

Tuğçe Tayfur, bir süre ABD'de yaşadı. İkinci evliliğini yaptığı Taner Şafak ile burada tanıştı.

2015 yılında pop şarkılardan oluşan ilk albümünde; 'Kalp Dayanmaz', 'Köle Olup', 'Yok Olsam' şarkılarının sözlerini yazdı ve bestelerini hazırladı.

2016 yılında çıkardığı 'Babamın Şarkıları' adlı albümde babası Ferdi Tayfur ile birlikte seslendirdiği 'Huzurum Kalmadı' şarkısına klip çekti.

tugce-tayfurun-meslegi-nedir.jpg
Tuğçe Tayfur

ÖZEL YAŞAMI

1988 doğumlu olan Tuğçe Tayfur, 2022 yılı itibariyle 34 yaşındadır.

2009-2011 yılları arasında Tolga Ertuğrul ile, 2012-2019 yılları arasında müzisyen Taner Şafak ile evli kaldı. İkinci evliliğinden 'Taner Efe' (d.2016) adında bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Tuğçe Tayfur, 16 Eylül 2022 tarihinde Burak Kalfa ile nişanlandı.

Tuğçe Tayfur 1.74 metre boyunda, 62 kilo ve balık burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @tugcetayfurmuzik kullanıcı adıyla yer almaktadır.

TUĞÇE TAYFUR ALBÜMLERİ

2015 - Kalp Dayanmaz
2016 - Babamın Şarkıları

FERDİ TAYFUR & TUĞÇE TAYFUR - HUZURM KALMADI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN