Tugva Ayasofya dijital halısı nasıl yapılır? Ayasofya için dijital halı imzası nasıl atılır?

Tugva Ayasofya dijital halısı nasıl yapılır? Ayasofya için dijital halı imzası nasıl atılır?

Danıştay tarafından 2 Temmuz itibarıyla Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması için görüşülen dava, 17 dakika sürmüş ve kararın da 15 gün içerisinde paylaşılacağı açıklanmıştı. Bu gelişme beklenirken, Türkiye Gençlik Vakfı (Tugva) Dijital Halı kampanyası başlattı. Ayasofya için dijital halı imzasının nasıl atılacağı ise www.sevdamizidokuyoruz.com sitesinden paylaşıldı.

1 milyon imzaya ulaşmayı hedefleyen Tugva, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla herkesi bu kampanyaya destek vermeye çağırdı. Tugva’nın Ayasofya dijital halı kampanyasına nasıl katılınacağı, Ayasofya için nereye imza verileceği ise belli oldu.

TUGVA AYASOFYA DİJİTAL HALISI NASIL YAPILIR?

sevdamizidokuyoruz.com sitesine giriş yapın. Adınızı ve soy adınızı orta kısımdaki bölüme yazın ve göndere tıklayın. Açılan sayfada kendi adınıza düzenlenmiş dijital halı yani imzanızı göreceksiniz. Onu bilgisayarınıza, tabletinize ya da telofonunuza indirebilirsiniz.

Türkiye Gençlik Vakfı (Tugva), Ayasofya Camii’nde bir araya gelmek istediklerini belirterek, Ayasofya’nın dijital halını dokumaya başladı. Dijital halı için www.sevdamizidokuyoruz.com isimli internet sitesine dijital halı dokunması davetinde bulunuldu.

DİJİTAL HALI OLUŞTURMAK İÇİN TIKLAYIN

Sosyal medya hesapları üzerinden "Ayasofya Camii'nde bir araya gelmek istiyoruz" diyerek bir paylaşımda bulunan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Ayasofya'nın dijital halını dokumaya başladı. Bunun için de www.sevdamizidokuyoruz.com adındaki internet adresini paylaştı. Ayasofya'ya halı dokumak isteyenleri siteye davet etti.

AYASOFYA'YA DİJİTAL HALI ÇAĞRISI

TÜGVA, sosyal medya hesabından, "Fatih'in emaneti… Ümmetin meselesi! Ayasofya Cami'nde bir araya gelmek istiyoruz, bunun için çalışıyoruz! Gençler olarak Ayasofya'nın dijital halısını sevdamızla dokuyoruz! İmza at, Ayasofya halısını tamamla! http:/sevdamizidokuyoruz.com #İlmekİlmekAyasofya #Ayasofya”’’ ifadelerini paylaştı.

AYASOFYA İÇİN İMZA KAMPANYASI

Danıştay tarafından Ayasofya için verilecek karar 15 gün içerisinde açıklanacakken, Ayasofya Camii'nin ibadete açılması adına TÜGVA, 1 milyon imza kampanyası başlattığını duyurdu. Ayasofya Dijital Halısı, imzaların toplandığı an bitecek.

Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 1934'te verilen Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle Danıştay 10. Dairesine açılan davanın duruşması 2 Temmuz 2020 itibarıyla sona erdi.

Dairenin kararını 15 gün içerisinde açıklanacakken, Ayasofya Camii'nin ibadete açılması adına TÜGVA da 1 milyon imza kampanyası başlattığını duyurdu.

Ayasofya Camii'nin açılması için gençlerin toplumsal desteğini göstermek için TÜGVA tarafından düzenlenen 'Ayasofya'nın dijital halısını' ilmek ilmek örüyoruz ve 'Hedef 1 milyon imza" sloganıyla başlatılan kampanyaya http://sevdamizidokuyoruz.com adresinden imza atarak destek verilebileceği belirtildi.

DESTEK YAĞDI

TÜGVA tarafından başlatılan imza kampanyasına dakikalar içerisinde sosyal medyadan ve kampanyanın internet sitesinden destek yağdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN