Tunus Başbakanı İlyas el-Fahfah istifasını sundu

Tunus Başbakanı İlyas el-Fahfah istifasını sundu

Tunus Başbakanı İlyas el-Fakfah, mecliste çoğunluk konumundaki Nahda Partisi’nin hükümetten güvenoyunu çekme kararını açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Kays Said’e istifasını sundu

HASAN SARITAŞ

Tunus basınında yer alan haberlerde, Cumhurbaşkanı Said'in, Başbakan Fahfah, Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi ile Tunus Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri Nureddin et-Tabbubi'yi Kartaca Sarayı'nda kabul ettiği ifade edildi.

Raşid Gannuşi liderliğindeki Nahda Hareketi, Çarşamba günü yaptığı basın açıklamasında partilerinin koalisyon hükümetinden güvenoyunu çekme kararı aldığını duyurmuştu.

Yapılan açıklamada, Nahda'nın "Başbakan İlyas el-Fakfah'tan güvenoyunu geri çekmeye karar verdiği, Nahda lideri Gannuşi’nin karar alma sürecinde meclisteki diğer bloklarla istişarelerde bulunarak kararın uygulamaya alınması talimatı verdiği” ifade edildi. Güvenoyunun çekilebilmesi için 217 sandalyeli mecliste en az 109 milletvekilinin oyu gerekiyor.

Nahda Hareketi’nin güvenoyunu çekme kararı almasında Başbakan Fakfah’ın adının yolsuzlukla anılmasının ve bu sebeple meclis tarafından soruşturma başlatılmasının etkili olduğu bildiriliyor. Fakfah, büyük kamu ihalelerine giren şirketlerden hisselerini çekmemekle suçlanıyor.

İlyas el-Fahfah, 27 Şubat'tan bu yana, Nahda, Demokratik Akım, Halk Hareketi, Yaşasın Tunus ve Ulusal Islah Blokundan oluşan koalisyon hükümetine başkanlık ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN