TÜRES: SGK ile vergi ödemeleri alınmasın

TÜRES: SGK ile vergi ödemeleri alınmasın

İş kolları arasında pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen yeme içme sektörü bu zorlu süreçte SGK ile vergi ödemelerinde sıkıntı yaşıyor.

Yeme içme sektörü pandemi etkisinin yaşandığı ilk dönemde yaklaşık 2,5 ay kapalı kalarak büyük bir kayba uğramıştı. Haziran ayında açıldıktan sonra da işlerin yeterli düzeyde olmadığı sektör şimdi de 2. dalganın etkisiyle 1 aydır kapalı durumda. Bu sebeple maddi ve manevi olarak bir çöküntü yaşayan işletmeler şimdi de SGK ve vergi ödemelerinde büyük sıkıntı yaşıyor.

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl konu hakkında şu açıklamalarda bulundu: 

Sektörümüz tarihinin en zorlu dönemini yaşıyor, bu süreçte maddi ve manevi olarak büyük bir zarara uğradık. Şimdi de 2. dalganın etkisiyle işletmelerimiz yine 1 aydır kapalı. Bu süreçte zaten çok zor durumdayken bir de önceki dönemlerde ertelenen SGK ödemeleri ile vergilerin hala alınıyor olması esnafı zor durumda bırakıyor. Ayrıca Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanamayan çalışanların SGK ödemeleri de devam ediyor. Bu konuda krizin yaşandığı ilk günden bu güne sektörümüze destek veren Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Hükümetimizden SGK ve vergi ödemelerinin alınmaması konusunda da destek bekliyoruz. Bu zorlu süreçte SGK primleri ile vergileri ödeme durumumuz maalesef yok. Bu konuda bir çalışma yapılmasını talep ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Hükümetimize bugüne kadar sektörümüze verdikleri destekler için bir kez daha teşekkür ediyoruz.
 
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN