Turgut Özal vefatının 28'inci yılında anıldı

Turgut Özal vefatının 28'inci yılında anıldı

Turgut Özal, vefatının 28. yılında kabri başında anıldı. Eşi Semra Özal, "Bomboş bir dünyada yaşıyorum 28 senedir" derken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Milletimizin gönlünde taht kurmuş büyük bir siyasetçidir" dedi.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 28. yılında, törenle kabri başında anıldı

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Özal'ın eşi Semra Özal, çocukları Ahmet, Efe, Zeynep Özal ile torunları Sinem, Serra ve Turgut Özal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan da katıldı.

zalintrooo.jpg

"BOMBOŞ BİR DÜNYADA YAŞIYORUM 28 SENEDİR"

Semra Özal, törende gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bomboş bir dünyada yaşıyorum 28 senedir. O olmayınca benim için her şey boş. Hiçbir şeyin değeri yok, kıymeti yok. Öyle yaşıyoruz işte" dedi.

semra.jpg

"MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDE TAHT KURMUŞ BÜYÜK BİR SİYASETÇİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şunları söyledi: "Rahmetli Özal ülkemizin güçlenmesi ve kalkınması için gayret sarf etmiş, samimiyeti, dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile milletimizin gönlünde taht kurmuş büyük bir siyasetçidir.

Merhum Özal gibi vatanperver devlet adamlarından devraldığımız hizmet sancağını çok daha yukarılara taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz."

ADALET BAKANI: KABRİ NUR OLSUN

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Twitter hesabından yayımladığı mesajda, Türkiye'nin kalkınması ve demokrasinin gelişmesi hedefinde hizmetleriyle milletin sevgisini kazanmış 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı rahmetle andığını belirterek, "Kabri nur, ruhu mesrur olsun" ifadesini kullandı.

BAKAN SELÇUK: HER ZAMAN SAYGIYLA ANACAĞIZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Turgut Özal'ı saygı ve rahmetle andığını belirterek, "Ülkemize ivme kazandıran icraatları, demokratikleşme ve kalkınma sürecinde iz bırakan hizmetleriyle her zaman saygıyla anacağız" mesajını paylaştı.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI: ÖMRÜNÜ MİLLETİMİZE ADADI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, "Ülkemizin demokrasi mücadelesinde gövdesini ortaya koyan, ömrünü milletimize hizmete adayan kıymetli büyüğümüz 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum" açıklamasında bulundu.

İÇİŞLERİ BAKANI: MİLLETİMİZ ÖZAL'I ÇOK SEVDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da mesajında "Millet ariftir, Sevdiğini niçin sevdiğini bilir. Sevdiğini, ahirete göçtüğünde de duasıyla, vefasıyla, takdiriyle yad eder. Gelecek nesillerine de emanet eder. Büyük milletimiz, rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ı çok sevdi. Allah rahmet eylesin" ifadelerine yer verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Twitter'dan yayımladığı mesajda Özal'ı andı.

AKŞENER: RAHMETLE ANIYORUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter'dan anma mesajı yayımladı. Akşener, "Ülkemizin özgür ve demokratik bir yapıya kavuşması için çaba gösteren, Cumhuriyetimizin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum" mesajını paylaştı.

DESTİCİ: MEKANI CENNET OLSUN

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Vefatının 28'nci seneidevriyesinde eski Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız merhum Turgut Özal'ı rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da yayımladığı mesajla Özal'ı andı.

BİNALİ YILDIRIM: BÜYÜK HİZMETLERİ OLDU

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Ülkemize büyük hizmetleri olan değerli devlet adamı, 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı vefatının 28’inci yılında rahmetle anıyorum" ifadesine yer verdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin her alanda kalkınması için özveriyle çalışan, milli iradeyi esas alan siyaset anlayışıyla ülkemize çok önemli hizmetlerde bulunan 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal'ı vefatının seneidevriyesinde rahmetle ve hayırla anıyorum" mesajını paylaştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Twitter hesabından Turgut Özal'ın fotoğrafını paylaşarak, "8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ı vefatının 28. yıl dönümünde rahmetle ve saygıyla anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN