Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi nereden nasıl alınır? e-Devlet Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi sayfası

Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi nereden nasıl alınır? e-Devlet Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi sayfası

65 yaş üstü için verilecek Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi’nin nereden alınacağı konusu netleşti. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi alarak; otobüs, tren, uçak ve özel araçlarla yolculuk yapabilecek.

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı son dakika genelgesine göre; yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle gerekli şartları taşıyamayarak evde oturan 65 yaş üstü vatandaşların Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı ya da e-Devlet üzerinden Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi alarak seyahat edebilecek.

65 YAŞ ÜSTÜ TATİL YAPMAK İSTEYENLER NASIL İZİN ALACAK?

65 yaş üstünde bulunarak tatil beldesine gitmek isteyen vatandaşlar için çıkarılan Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi e-Devlet ya da Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı aracılığıyla alınabilecek.

65 yaş ve üstü vatandaşlar, Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi"ni, uçak, otobüs, tren ve özel araçlarla yapılacak yolculuklarda kullanabilecek.

65 yaş ve üzeri kişiler, kendileriyle aynı durumdaki 1. derece yakınlarını da kapsayacak biçimde en fazla 6 kişi için izin belgesine başvuruda bulunabilecek. 65 yaş ve üzerindekilerin "Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi" için sağlık kuruluşuna, valilik ya da kaymakamlığa gitmesine gerek yok.

KİMLER ALAMAZ?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre 3 sene içerisinde organ ve kemik iliği nakli olan, immün yetmezliği bulunan ve diyaliz hastaları vatandaşlar, seyahat izin belgesine başvuruda bulunamayacak.

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ…

Genelgeye göre;

-65 yaş ve üstü vatandaşların, "Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi" için sağlık kuruluşuna, valilik ya da kaymakamlığa gitmesine gerek yok.

-3 sene içerisinde organ ve kemik iliği nakli olan vatandaşlar, immün yetmezliği bulunan ve diyaliz hastaları olanlar seyahat izin belgesine başvuruda bulunamaz.

-65 yaş ve üzeri kişiler, kendileriyle aynı durumdaki 1. derece yakınlarını da kapsayacak biçimde en çok 6 kişi için izin belgesine başvurabilecek.

-Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi için "Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı"ndan ya da e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilecek.

-65 yaş ve üzerindekiler, "Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi"ni, otobüs, uçak, tren ve özel araçlarla yapılacak yolculuklarda kullanabilecek.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Corona virüs önlemleri kapsamında seyahat edecek vatandaşlar artık kaymakamlık yerine Seyahat İzin Belgesi başvurularını e-Devlet alınabiliyor.

E-DEVLET YOL İZİN BAŞVURU SAYFASI

e-Devlet ekranından seyahat izin belgesi almak için öncelikle T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılıyor.

SEYAHATLERDE KULLANILACAK HES KODU NEDİR, NASIL ALINIR?


Giriş yapmanın ardında İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e Başvuru” kısmına giriliyor. Seçenekler arasından “Seyahat İzin İşlemleri” seçilerek form dolduruluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN