Türk Dil Kurumu burs başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru şartları...

Türk Dil Kurumu burs başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru şartları...

TDK, üniversitelerin çeşitli bölümlerinde okuyan üniversite öğrencilerine 1000-2000 TL arasında burs vereceğini açıkladı. 25 Kasım-4 Aralık 2020 tarihleri arasında alınacak başvuruların ardından, Ocak 2021 itibarıyla burs ücretleri hesaplara yatacak.

Geçimini sağlamakta zorluk çeken üniversite öğrencilerine Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından burs verilecek. 1000-2000 TL arasında değişen TDK bursu için başvuru tarihleri, 25 Kasım-4 Aralık 2020 olarak açıklandı. Şartları sağlayan lisan ve yüksek lisans öğrencileri, öğrenim hayatları devam ettiği sürece burstan faydalanabilecek.

TDK ÜNİVERSİTE BURSU BAŞVURU EKRANI

Başvurular 25 Kasım-4 Aralık 2020 tarihleri arasında sadece www.turkiye.gov.tr adresinde yer alan e-Hizmetler bağlantısındaki Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu burs uygulamasından çevrim içi şekilde yapılacak olup şahsen veya dilekçe, posta, e-posta, kargo, kurye vb. iletişim araçları ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Aynı başvuru dönemi içinde birden fazla başvuru yapılamaz. Başvuru esnasında vesikalık fotoğraf ve aşağıda yer alan belgelerin sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Belgeler, kontrol edilebilir kod numarasına sahip (e-Devlet veya ÖSYM Sonuç Sistemi vb.) olmalı veya asılları ya da onaylı suretlerinden taranmış olmalıdır.

TDK BURS BAŞVURU ŞARTLARI 2020

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
* Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak,
* Yukarıda belirtilen lisans programlarından birinde örgün öğrenim görüyor olmak,
* Öğretim kurumuna giriş yılı itibarıyla öğrenim gördüğü kurumun normal öğrenim süresini aşmamış olmak,
* Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibarıyla bir öğretim yılı kaybı olmamak,
* Eğitime yeni başlayanlar için; yukarıdaki şartları taşıyor olmak, çift anadal/yandal bursuna başvuru yapacak olanlar için yukarıdaki şartları taşımakla birlikte alttan dersi olmamak ve genel not ortalaması Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Not Dönüşüm Tablosu'na göre 100'lük sistemde en az 80 olmak,
* 2021 yılı Ocak ayı itibarıyla burs süresi boyunca herhangi bir kamu kurumundan burs almamayı taahhüt etmek

TDK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Burs sonuç duyurusu Yüksek Kurum ve ilgili kurumların (Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu) genel ağ sayfasında yayımlanır ve burs sonuçları bu tarihten itibaren www.turkiye.gov.tr adresinde yer alan e-Hizmetler bağlantısındaki Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu burs uygulamasından sorgulanabilir. Bu duyuru tebliğ mahiyetinde olup adaylara ayrıca bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Burs almaya hak kazananların sonuç takip ekranında yer alan bursiyerlik yükümlülüklerine ilişkin taahhütnameyi ve başka bir kurum/kuruluştan burs veya öğrenim kredisi alanların burs başvurusu yapılan tarihi takip eden yılın ocak ayı itibarıyla ilgili burstan feragat ettiğine ve burs süresi boyunca başka bir kurum/kuruluştan burs almayacağına dair feragatnameyi onaylamaları gerekmektedir.

İlan edilecek süreler içerisinde onaylama işlemi yapmayanlar bursiyer olma hakkından feragat etmiş sayılır ve bursiyerlikleri iptal edilerek kendilerine herhangi bir ödeme yapılmaz.

TDK BURSUNUN DEVAMI GEREKEN ŞARTLAR

Bursiyerler her yarıyıl sonunda Not Döküm Çizelgesi1 ve Öğrenci Belgesi'ni kendilerine bildirilen süreler içerisinde www.turkiye.gov.tr adresinde yer alan e-Hizmetler bağlantısındaki Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Bursiyer Evrak Yükleme Sistemi’ne yüklemekle yükümlüdür.

Yönetim Kurulu tarafından uygun bulunan geçerli bir mazereti olmaksızın söz konusu belgeleri eksiksiz olarak süresi içinde sisteme yüklemeyenlerin bursu kesilir. Bursiyerlerin başarı durumu hakkında kurumca her yıl eylül ayı sonunda aşağıda yer alan başarı ölçütleri çerçevesinde yapılan inceleme neticesinde burs verilmesine devam edilip edilmeyeceği kararlaştırılır:

a) Alttan dersi olmamak,
b) Genel not ortalaması Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Not Dönüşüm Tablosu'na göre 100'lük sistemde en az 80 olmak,
c) Hazırlık sınıfında öğrenim görmekte olan lisans öğrencileri için hazırlık sınıfını başarıyla geçmek,
d) Tüm bursiyerler için öğretim kurumuna giriş yılı itibarıyla öğrenim gördüğü kurumun normal öğrenim süresini aşmamış olma.

TDK'DAN YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİNE ÖĞRENİM BURSU

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Araştırma Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu ve Atatürk Kültür Merkezi tarafından sosyal ve beşerî bilimler alanında ülke için öncelikli konularda çalışan yüksek lisans ve doktora öğrencilerine karşılıksız yurt içi eğitim bursu verilecek. 1500-3000 TL arasında değişen burs başvuruları, 25 Kasım-4 Aralık 2020 tarihleri arasında alınacak.

YÜKSEK LİSANS BURSU İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
* Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak,
* Türkiye'de tezli yüksek lisans derecesi veren örgün bir programa kayıtlı olmak,
* Öğretim kurumuna giriş yılı itibarıyla öğrenim gördüğü kurumun normal öğrenim süresini aşmamış olmak,
* 2021 yılı Ocak ayı itibarıyla burs süresi boyunca herhangi bir kamu kurum veya kuruluşundan burs almamayı taahhüt etmek,
* Tez konusunu burs başvurusu yapılan konu çerçevesinde belirlemiş veya belirleyecek olmak, 3 / 5
* Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Not Dönüşüm Tablosu'na göre lisans mezuniyet notu 100'lük sistemde en az 70 olmak,
* 4 Aralık 2020 tarihinden önceki 5 yıl içerisinde Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'ndan (ALES) Sözel (SÖZ) veya Eşit Ağırlık (EA) alanında en az 60,00 puan almış olmak,
* Yabancı dil şartı olarak,
a) 4 Aralık 2020 tarihinden önceki 5 yıl içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya YÖK tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı’ndan en az 50 puan almış olmak veya
b) 4 Aralık 2020 tarihinden önceki 5 yıl içerisinde ÖSYM tarafından eş değerliliği ve geçerliliği kabul edilen diğer uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden ÖSYM Eşdeğerlik Tablosu'na göre YDS karşılığı en az 50'ye denk gelen puan almış olmak.

DOKTORA BURSU İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
* Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak,
* Türkiye'de tezli doktora derecesi veren örgün bir programa kayıtlı olmak,
* Öğretim kurumuna giriş yılı itibarıyla öğrenim gördüğü kurumun normal öğrenim süresini aşmamış olmak,
* 2021 yılı Ocak ayı itibarıyla burs süresi boyunca herhangi bir kamu kurum veya kuruluşundan burs almamayı taahhüt etmek,
* Tez konusunu burs başvurusu yapılan konu çerçevesinde belirlemiş veya belirleyecek olmak,
* YÖK Not Dönüşüm Tablosu'na göre yüksek lisans mezuniyet notu 100'lük sistemde en az 75 olmak,
* 4 Aralık 2020 tarihinden önceki 5 yıl içerisinde Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’ndan (ALES) Sözel (SÖZ) veya Eşit Ağırlık (EA) alanında en az 60,00 puan almış olmak,
* Yabancı dil şartı olarak,
a. 4 Aralık 2020 tarihinden önceki 5 yıl içerisinde ÖSYM tarafından yapılan YDS veya YÖK tarafından yapılan YÖKDİL Sınavı'ndan en az 55,00 puan almış olmak veya
b. 4 Aralık 2020 tarihinden önceki 5 yıl içerisinde ÖSYM tarafından eş değerliliği ve geçerliliği kabul edilen diğer uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden ÖSYM Eşdeğerlik Tablosu'na göre YDS karşılığı en az 55’e denk gelen puan almış olmak. 

BURS VEREN VAKIF VE KURUMLAR İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN