Türkiye 'ilhak planı' için adım attı, İslam ülkeleri Filistin için toplanacak

Türkiye 'ilhak planı' için adım attı, İslam ülkeleri Filistin için toplanacak

İslam İşbirliği Teşkilatı (üyesi ülkeler, Türkiye'nin girişimi ile İsrail'in 'Batı Şeria'yı ilhak' planını görüşmek olağanüstü toplanacak.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkeler, Türkiye'nin girişimi ile İsrail'in 'Batı Şeria'yı ilhak' planını görüşmek üzere teşkilat bünyesinde olağanüstü toplantı kararı aldı.

TÜRKİYE HAREKETE GEÇTİ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İsrail'in 'Batı Şeria'yı ilhak' planının görüşüleceği İİT İcra Komitesi Olağanüstü Bakanlar Toplantısı kararı, Türkiye'nin öncülüğünde ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yürüttüğü telefon diplomasisiyle alındı.

Filistin yönetimi, toplantı konusundaki resmi talebini İİT'ye Ramazan Bayramı'ndan sonra iletecek.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı 'Ortadoğu barış planı'nı açıklamıştı.

Söz konusu planda, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin 'İsrail'in toprağı' olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi gibi Filistin'in yok sayan maddeler yer almıştı.

ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon, 'barış planı'nın ardından söz konusu bölgelerin 'ilhakı' için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine başlamıştı.

Netanyahu, koalisyon hükümetinin yemin töreni öncesi 17 Mayıs'ta Mecliste yaptığı konuşmada, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini 'ilhak' etmenin vaktinin geldiğini söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN