Türkiye, koronavirüs vaka sayısı artışında dünyada 4. oldu

Türkiye, koronavirüs vaka sayısı artışında dünyada 4. oldu

Sağlık Bakanlığı bugün 4 bin 117 kişiye daha koronavirüs tanısı konulduğunu açıkladı. Verilere göre test sayısınad 11. sıraya yükselen Türkiye, ABD, İngiltere ve İspanya'nın ardından vaka sayısı artışında 4. sırada yer aldı. Toplam hasta sayısında hala 9. sırada yer alan Türkiye, ölüm sayısında ise 15. sırada.

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 87 kişi hayatını kaybetti, toplam can kaybı 812'ye yükseldi. 24 bin 900 ile en yüksek test sayısına ulaşılırken, 4 bin 117 kişiye daha tanı konuldu. Böylelikle vaka sayısı 38 bin 226'ya yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatin verilerini paylaşarak ''Yoğun bakım ve entübe hasta sayımızdaki artış hızı düşme eğiliminde. Başarımız izolasyona bağlı'' açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE VAKA SAYISI ARTIŞINDA 4. OLDU

Worldometers verilerine göre Türkiye, vaka sayısı artışında ABD, İngiltere ve İspanya'nın ardından 4. sırada yer aldı. Düşme eğilimini sürdüren İtalya ise 3.836 artışla 5. sırada yer aldı. Son 24 saatte ABD'de 17 bin 668 vaka, İngiltere'de 5 bin 491 vaka, İspanya'da 4 bin 748 vaka, Türkiye'de ise 4 bin 117 vaka görüldü.

Türkiye aynı verilere göre, test sayısında ise 11. sıraya yükseldi. Test sayısı yükseldikçe vaka sayısının artması da dikkat çekti. Ölüm sayısında 12. sırada yer alan Türkiye, iyileşen sayısında da 15. sırada yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN