Türkiye, Lübnan'a yardım için uçak kaldırıyor

Türkiye, Lübnan'a yardım için uçak kaldırıyor

Milli Savunma Bakanlığı, şiddetli bir patlamayla onlarca kişinin öldüğü Lübnan'a yardım götürmek için TSK'ya ait A400M tipi uçağın hazırlandığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, TSK’ya ait A400M tipi uçağın Lübnan’a yardım götürmek üzere hazırlandığını duyurdu. Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da bir açıklama geldi. Bakan Koca açıklamasında "Beyrut’taki patlama nedeniyle Lübnan Sağlık Bakanı Dr. Hamad Hasan’la telefon görüşmesi yaptık. AFAD koordinasyonunda Lübnan’a tıbbi ve insani yardım göndereceğimizi, yaralıların tedavisi içinse 20 kişilik uzman hekim ekibimizin bugün Lübnan’a hareket edeceğini belirttik." dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

TSK'YA AİT UÇAK GÖNDERİLECEK

“TSK’ya ait A400M tipi uçağımız Lübnan’a uzanacak yardım eli için hazırlıklara başladı. Uçağımız, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Beyrut’ta meydana gelen patlama sonrası bölgeye tıbbi malzemeleri, ekipmanlar ve arama-kurtarma personeli taşıyacak”

Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da bir açıklama geldi. Bakan Koca açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Beyrut’taki patlama nedeniyle Lübnan Sağlık Bakanı Dr. Hamad Hasan’la telefon görüşmesi yaptık. AFAD koordinasyonunda Lübnan’a tıbbi ve insani yardım göndereceğimizi, yaralıların tedavisi içinse 20 kişilik uzman hekim ekibimizin bugün Lübnan’a hareket edeceğini belirttik."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN