Türkiye, Semerkant'ta başkonsolosluk açıyor

Türkiye, Semerkant'ta başkonsolosluk açıyor

Türkiye, Semerkant'ta başkonsolosluk açıyor. Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, "Türkiye, Özbekistan’da Başkonsolosluk açma kararını ilk alan ülke olmuştur" dedi.

Türkiye, Semerkant'ta başkonsolosluk açıyor. Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, Semerkant'ta açılacak başkonsoloslukla ilgili "Türkiye Cumhuriyeti, Özbekistan’ın bağımsızlığını 1991'de ilk tanıyan ülke olarak aynı zamanda Taşkent’te ilk büyükelçiliği açan devlettir. Bunun verdiği tarihi sorumlulukla Türkiye, Özbekistan’da Başkonsolosluk açma kararını ilk alan ülke olmuştur" dedi.

Özbekistan'a yeni Büyükelçi olarak atanan Bekar, ortak kültür, dil, din ve geçmişe sahip kardeş halkları olan iki dost ve kardeş Türkiye ile Özbekistan arasında çok yönlü ve derin iş birliklerinin gelişmekte olduğunu söyledi.

İki ülke arasındaki tarihsel bağların ve süregelen derin beşeri ilişkilerin önemine işaret eden Bekar, "Özbekistan’ın bağımsızlığını sıfır noktası olarak alırsak, modern dönemde Türkiye ve Özbekistan Cumhuriyetleri arasındaki ilişkilerin en verimli olduğu dönemdeyiz." ifadesini kullandı.

Bekar, siyasi, ekonomik, ticari, kültürel, beşeri ve diğer alanlarda ikili ilişkilerin en yoğun olduğu ve somut sonuçlar ortaya çıkardığı bir sürecin yaşandığına dikkati çekerek, "İş birliğimizi ticaretten kültüre, enerjiden turizme kadar olabilecek tüm alanlarda geliştiriyor ve derinleştiriyoruz. Ortak projelerimizin sayısı her geçen gün artıyor." ifadesini kullandı.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN